Teknoloji Dünyasında Sular Durulmuyor: Huawei ve MediaTek Konusu Yargıya Taşınıyor

Davalar, kızgınlıklar, patent ihlalleri. Teknoloji dünyasında şu sıralar her firma birbirine girmiş durumda.

DigiTimes'ın yeni raporuna göre, teknoloji devleri Huawei ve MediaTek arasındaki kaynayan patent anlaşmazlığının mahkemeye taşınması bekleniyor.

İki şirket, 4G ve 5G dahil olmak üzere hücresel ağ teknolojileriyle ilgili iddia edilen patent ihlali nedeniyle Temmuz ayından bu yana dava hazırlığında.

Davaların belirli ayrıntıları ve kesin mahkeme tarihleri ​​resmi taraflarca belirsizliğini koruyor, ancak DigiTimes şimdi 25 Ekim'den sonra davanın resmen görüleceğini söylüyor.

Anlaşmazlığın sebebinin ise lisans anlaşmasından kaynaklandığı bildiriliyor. Çinli teknoloji devi Huawei, kablosuz iletişim için hayati önem taşıyan önemli bir standart temel patent (SEP) portföyüne sahip ve dünyadaki 5G patentlerinin yaklaşık %20'sini elinde tutuyor.

Huawei, bu patentleri içeren akıllı cihazları üreten her üreticiden belirli bir patent payı alıyor (Samsung, OPPO vb. tüm firmalar dahil). MediaTek ise Huawei'nin istediği rakamların astronomik derecede yüksek olmasından şikayetçi. Bakalım bu davada haklı taraf kim olacak.

OnePlus'ın Başı Almanya'da Yeniden Belaya Girdi
Xiaomi 15 ve Honor Magic 7 Serisi Açıktan Rekabet Edecek
Sonunda: iPhone 17 ile beraber tasarım değişiyor!
Sonraki Haber