Sosyal medyada deprem! Herşey bu kadar basit mi?

Kanye West'in Twitter'a dönüşü kısa sürdü. Elon Musk'ın West’i platforma geri getirmesinin üzerinden henüz bir gün bile geçmemişken rapçi, antisemitik bir mesaj gönderdiği için hesabının askıya alındığını gördü.

Cumartesi gecesi geç saatlerde, Ye'nin yanından geçen West, "Yahudi Halkında Ölüm Suçu 3'e" gideceğini söyledi. Aynı mesajda West, "siyahlar aslında Yahudi" olduğu için antisemitik olmadığını öne sürerek kendini savundu.

BuzzFeed News'e göre, Twitter'ın nefret dolu tweet'i kaldırması biraz zaman aldı. Ancak Pazar gününden itibaren West'in zaman çizelgesinde mesajı görmek artık mümkün değil. Bir şirket sözcüsü Engadget'e "Söz konusu hesap Twitter'ın politikalarının ihlali nedeniyle kilitlendi" dedi.

Sosyal medyada deprem! Herşey bu kadar basit mi?

Askıya alma, West'in Instagram hesabının Meta tarafından benzer şekilde kısıtlanmasından sonra geldi. O zamandan beri silinen bir gönderide West, Sean “Diddy” Combs'a gönderdiği ve rapçinin bir grup güçlü Yahudi tarafından kontrol edildiğini ima ettiği bir mesajın ekran görüntüsünü paylaştı.

Amerikan Yahudi Komitesi, West'in hafta başında Fox News sunucusu Tucker Carlson ile yaptığı röportajda yaptığı açıklamaları ve gönderiyi kınadı. Örgüt Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Kanye West'in bu hafta sergilediği davranış son derece rahatsız edici, tehlikeli ve antisemitik bir dönem" dedi.

Instagram hesabı askıya alındıktan sonra West, Meta CEO'su Mark Zuckerberg'e saldırmak üzere Twitter hesabına gitti. O yazı hala platformda duruyor.

Yargıtay'dan “Kırık kargo” hakkında emsal karar!
WhatsApp'ın başı büyük dertte!
GTA 6 çıkış tarihi ertelendi mi? Resmi açıklama geldi
Sonraki Haber