Solana, haftada neredeyse 1,5 milyar doları sildi! Peki neden?

Solana, ağla ilgili saldırılar arttıkça haftada neredeyse 1,5 milyar doları sildi!

Merkezi olmayan finans ( DeFi ) varlığı Solana ( SOL ), ağ, saldırılar ve sistem kesintileri de dahil olmak üzere çeşitli zorluklarla karşı karşıya kalırken, önemli miktarda sermaye çıkışı kaydediyor. Olaylar, Solana'nın Ethereum ( ETH ) gibi yerleşik platformları ele geçirme potansiyelini sınırlıyor gibi görünüyor.

Solana, haftada neredeyse 1,5 milyar doları sildi! Peki neden?

13 Ekim itibariyle Solana'nın 10.6 milyar dolarlık bir piyasa değeri vardı ve bu da CoinMarketCap verilerine göre 6 Ekim'de kaydedilen 12.08 milyar dolardan 1.43 milyar doların üzerinde veya %13'lük bir düşüşü temsil ediyor.

Solana 7 günlük piyasa değeri tablosu. Kaynak: CoinMarketCap

Solana ile ilgili ağ istismarları

Solana'nın piyasa değerindeki keskin düşüşü, kripto piyasalarındaki genel gerileme ile ilişkili olsa da, varlık, son aylarda hızlanan artan ilgili ağ istismarlarından etkileniyor. 

En son düşüş, Solana merkezli DeFi borsası Mango Markets'in 100 milyon doların üzerinde bir istismarla vurulmasından sonra geldi. Olay, bilgisayar korsanlarının fiyat oracle verilerini manipüle ettiğini gördü ve bu da onların teminatsız kripto para kredileri almalarını sağladı.

Bunun Solana ile ilgili ancak iki ay içinde gerçekleşen ikinci hack olduğunu belirtmekte fayda var. Finbold tarafından 5 Ağustos'ta bildirildiği üzere, bir Solana yazılım cüzdanı hack'i de en az 4,5 milyon dolarlık bir kayıpla sonuçlandı.

Yasal Uyarı: Bu sitedeki içerik yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir. Yatırım spekülatiftir. Yatırım yaparken sermayeniz risk altındadır.

Valkyrie Funds, Bitcoin odaklı ETF'yi tasfiye edecek!
Formula 1, NFT ve meta veri tabanına 8 ticari marka dosyaladı!
Samsung Galaxy S25 Ultra tasarımı belli oldu
Sonraki Haber