Snapdragon 8 Elite Resmen Tanıtıldı: Performansın Yeni Adı

Snapdragon 8 Gen 4 olarak gelmesi beklenen yeni işlemci Snapdragon 8 Elite resmen tanıtıldı. İşlemci gerçekten güçlü görünüyor.

Durmayan sızıntıların ardından Snapdragon 8 Elite, yeni nesil Android amiral gemilerine güç vermek için duyuruldu. Tahmin edebileceğiniz gibi Qualcomm, ARM tabanlı X Elite dizüstü bilgisayar işlemcileriyle benzer bir adlandırmaya geçiyor.

Snapdragon dizüstü bilgisayar yongaları gibi 8 Elite de 4.32 GHz hızında çalışan 2 adet birincil çekirdek ve 3.53 GHz'e kadar çalışan 6 adet performans çekirdeğinden oluşan özel sekiz çekirdekli bir yapıya sahip Oryon işlemci çekirdeklerine sahip. Tüm bunların beraberinde sektör lideri 24 MB L2 önbellek ve 5.300MHz hızında LPDDR5X RAM desteğiyle piyasaya sürülüyor.

Yeni işlemci, TSMC'nin 3nm üretim süreciyle üretiliyor ve selefine kıyasla işlemci performansında %45 artış ve güç verimliliğinde %44 iyileşme vaat ediyor.

Grafik tarafında Qualcomm, geliştirilmiş ışın izleme performansının yanı sıra performansta ve güç tasarrufunda %40 artış sağlayan yenilenmiş Adreno grafik birimini tanıttı.

Qualcomm'un yeni işlemcisi aynı zamanda Unreal Engine 5.3 ve Nanite'i destekleyen ilk mobil işlemci olma özelliğini taşıyor.

Snapdragon 8 Elite ayrıca yeni Hexagon yapay zeka birimi ile daha entegre çalışmanın bir sonucunda gelişmiş bir görüntü sinyali işleme (ISP) özelliğine sahip. İyileştirilmiş HDR, daha doğal görünümlü cilt tonu, gökyüzü renkleri ve iyileştirilmiş otomatik odaklama performansı sunuyor. 

Bağlantı tarafında, Snapdragon 8 Elite, AI tabanlı mmWave menzil genişletme özelliğine sahip ilk 5G modem olan Snapdragon X80 5G modemiyle sunuluyor. Qualcomm, 10 Gbps olarak derecelendirilen en yüksek indirme ve 3,5 Gbps'lik teorik maksimum yükleme olduğunu iddia ediyor.

Yeni modem, Wi-Fi 7, Bluetooth 5.4 ve Ultra Geniş Bant bağlantısını tek bir 6nm çipte birleştiren ilk sistem olan FastConnect 7900 teknolojisiyle geliyor.

Snapdragon 8 Elite, Asus, Honor, iQOO, OnePlus, OPPO, realme, Samsung, vivo, Xiaomi ve diğer markalarının amiral gemisi cihazlarına güç verecek.

Honor Magic 7 Tasarımı Göz Dolduruyor
Galaxy Z Fold Special Edition Resmen Tanıtıldı
Vivo'nun amiral gemisi katili yeni telefonu Vivo S20'nin özellikleri ortaya çıktı
Sonraki Haber