Samsung yapay zeka özelliği ile ön plana çıkan ilk tablet serisini tanıttı

Samsung Electronics, yapay zekaya özel tasarlanan ilk tabletleri Galaxy Tab S10 serisini tanıttı. Galaxy AI ekosisteminin sınırlarını genişleten tablet serisi, beraberinde sunulan S Pen sayesinde üretkenliği ve yaratıcılığı bir üst seviyeye taşıyor.

Yapay zeka özelliklerine Klavyeli Mousepadli (Galaxy AI) kılıf, S Pen ve sesli asistanlar üzerinden erişime sunan Galaxy Tab S10 Serisi, bir önceki seriye göre artan işlemci gücüyle akıcı ve konforlu bir yapay zeka deneyimi sunuyor.  

Samsung Electronics, Galaxy serisi içerisinde yapay zekaya özel tasarlanmış ilk tabletleri Galaxy Tab S10 Ultra ve Galaxy Tab S10+'ı tanıttı. Galaxy TabS10 serisi;14,6 inç ve 12,4 inçlik boyutlarla Dynamic AMOLED 2X ekranı ile tüketiciyle buluşuyor. Kutu içinde bulunan S Pen sayesinde üretkenliği ve yaratıcılığı bir üst seviyeye taşıyor.

Geliştirilmiş işlem gücü, yapay zeka asistanını özelleştirmek için Klavyeli Mousepadli Kılıflardaki yeni Galaxy AI Tuşundan faydalanıyor ve yazılı komutlarla kolayca erişilebilen daha hızlı ve daha iyi yanıt veren yapay zeka özellikleri sunuyor. Tabletler, tasarımına göre optimize edilmiş Not Asistanı ve Çizim Asistanı gibi özellikleri içeriyor. Galaxy Tab S10 Serisi, SmartThings ekosistemindeki cihaz yönetimini kolaylaştırmak için eve ve tüm bağlı cihazlara görsel bir genel bakış imkanı sunan 3 Boyutlu Harita Görünümü ile yapay zeka destekli bir ev aleti olarak da işlev görüyor. Samsung Knox’un güçlü yetenekleri güvenliği, veri gizliliğini ve veri kontrolünü sağlarken, tasarımda kullanılan yenilikçi malzemeler Samsung'un daha sürdürülebilir bir geleceğe olan bağlılığını vurguluyor.

Samsung Electronics Galaxy Ekosistem Ürünleri Birim Başkanı MC Lee, “Kutudan çıkar çıkmaz kullanılabilen yapay zeka geliştirmeleriyle üretilen ilk tabletlerden oluşan Galaxy Tab S10 Serisi, Galaxy AI ailesinin en yeni üyesi. Gücü ve taşınabilirliği bir araya getirirken ancak yapay zeka destekli tabletlerin sunabileceği çok yönlü deneyimlere imkan tanıyan Galaxy Tab S10 Serisiyle, bağlantılı cihazlardan oluşan sıradışı ekosistemimize katkıda bulunmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Hareket halindeyken en iyi performans

Samsung'un güçlü deneyimler sunma mirasını sürdüren Galaxy Tab S10 Ultra ve Galaxy Tab S10+, süper güçlü, gecikmesiz bir kullanıcı deneyimi için yapay zeka işlem gücünde sunulan büyük gelişmelerden faydalanıyor. Galaxy Tab S10 Ultra, Galaxy Tab S9 Ultra'ya kıyasla CPU'da %18'den fazla artış, GPU'da %28 artış ve NPU'da %14 artış yakalıyor. Uzun pil ömrü ile Süper Hızlı Şarj özelliğini bir arada sunan Galaxy Tab S10 Serisi, bir önceki seriye göre hem daha kısa sürede şarj oluyor hem de tek şarjla daha uzun süre kullanılabiliyor. 

Üstün üretim kalitesi, büyüleyici ekran

En yeni Dynamic AMOLED 2X teknolojisiyle üretilen Galaxy Tab S10 Ultra'nın 14,6 inç ekranı ve GalaxyTabS10+'ın 12,4 inç ekranı, açık havada bile canlı ve doğal bir görüntüleme deneyimi yaşatıyor. Gelişmiş Anti Reflection teknolojisi sayesinde her açıdan ve her ortamda tüm ayrıntılar netliğini korurken, dikkat dağıtan parlamalar en aza iniyor ve yansıma oranı azalıyor. Serideki dörtlü hoparlör kurulumu, ultra net sesler vermek için istenmeyen gürültülü ortamlarda konuşma seslerini güçlendiren yapay zeka destekli Dialogue Boost ile daha da geliştirildi. Hareket halinde ise Galaxy Tab S10 Serisi, her zaman ve her yerde kullanılmak üzere tasarlanan gelişmiş Armor Aluminium ile daha da güçlü koruma kazanan IP68 toza ve suya dayanıklılık derecesi sayesinde sağlamlığından ödün vermiyor.

Akıllı özelliklerle gerçek anlamda yaratıcılık 

Üretkenliği zenginleştiren bir deneyim sunan Galaxy Tab S10 Serisi, kullanıcıların yaratıcı yönünü ortaya çıkaran ideal bir tuval görevi görüyor.

  • Not Asistanı ve S Pen ile tabletin geniş ekranında kolayca not alınabiliyor. Okul derslerine yönelik çalışmalar, not alma ve günlük tutma, yapay zeka tarafından sağlanan otomatik deşifrelerle ve özetlerle daha verimli hale geliyor. PDF Metni Çevirisi ile Galaxy Tab S10 Serisi, pdf formatındaki belgeleri ekran üzerindeki bir seçme aracıyla tercüme edilebiliyor. El Yazısı Yardımı ise el yazısıyla alınan karmaşık notları düzenliyor.  
  • Galaxy AI'ın sunduğu Sketch to Image özelliği ile Galaxy Tab S10 Plus ve Galaxy Tab S10 Ultra, hayal gücünü gerçeğe dönüştüren ve düşüncenin sınırlarını aşan ideal bir yaratıcı asistan görevi görüyor. 
  • Galaxy Tab S10 Serisinde Google ile kullanılan Circle to Search özelliğiyle, uygulamalar arasında geçiş yapmadan ekranda görülen herhangi bir şeyi daire içine alarak arama yapılabiliyor. Google ile tablet ekranında görünen her metin tercüme edilebiliyor. Uygulama değiştirmeden, herhangi bir görüntü, video veya metin iki dokunuşla tercüme edilebiliyor. Circle to Search, fizik ve matematik problemlerini çözme adımlarını bile tanımlayabiliyor, özetler çıkarabiliyor. 
  • Galaxy S Pen'de bulunan Air Command with AI özelliği, menüler arasında geçiş yapmadan Galaxy Yapay Zeka Asistanı özelliklerine anında erişim sağlıyor. Yapay Zeka Asistanı uygulamaları, Klavyeli Mousepadli Kılıflardaki Galaxy AI Tuşu kullanılarak yazılı komutlarla kolayca başlatılabiliyor. 

Aynı zamanda akıllı bir ev aleti

Galaxy Tab S10 Serisi, cihaz yönetimini kolaylaştıran AI özellikli bir Galaxy ev aleti olarak ikinci bir cihaz görevi de görüyor. 3 Boyutlu Harita Görünümü gibi büyük ekranlar için optimize edilmiş özellikler, SmartThings aracılığıyla SmartThings özellikli cihazları görüntüleyip kontrol etmeyi kolaylaştırıyor. Böylece, yemek zamanı geldiğinde TV'yi kapatmak, koltuktan kalkmadan klimayı açmak veya biri buzdolabının kapısını açık bıraktığında bildirim almak, tek bir güçlü cihazla mümkün oluyor. Kullanıcılar ayrıca cihazlarının enerji tüketimini kolayca takip etmek için SmartThings Energy ve AI Energy Mode'unu da etkinleştirebiliyor. Galaxy AI, sadece hareket halindeyken yaşamı iyileştirmekle kalmıyor, aynı zamanda ev yaşamını da kolaylaştırıyor.

Galaxy ekosistemi güvenli ve kapsamlı

Galaxy Tab S10 Serisi, Galaxy'nin bağlantılı deneyimlerini ve üçüncü taraf uygulama ekosistemini genişleterek yeni ve geliştirilmiş uygulamalar sunuyor. Tab S10 Serisinde Goodnotes, LumaFusion, Noteshelf3, Clip Studio Paint, PicsArt ve Sketchbook gibi üçüncü parti uygulamalar bulunuyor. Kullanıcılar LumaFusion'da video düzenlerken görüntü hızını kolayca kontrol edebiliyor, çarpıcı görsel efektler ekleyebiliyor veya PicsArt aracılığıyla yaratıcı düzenlemelerini ve yeniden oluşturdukları içerikleri arkadaşlarıyla paylaşabiliyor. Galaxy Tab S10 Serisinin kapsamlı üçüncü taraf uygulama ekosistemi herkese hitap ediyor.

Samsung, kullanıcılara cihazları ve verileri üzerinde seçenekler ve kontrol imkanı sunmayı taahhüt ediyor. Advanced Intelligence ayarlarıyla kullanıcılar, verilerinin cihazda kalmasını ve online veri işlemeyi devre dışı bırakmayı seçebiliyor. Samsung Knox'un gerçek zamanlı yerleşik tehdit algılama koruması, kullanıcıları hayatı dolu dolu yaşayabilmesi için her zaman güven sağlıyor.

Xiaomi Mix Flip Dudak Uçuklatan Fiyatıyla Türkiye'de Satışta
Xiaomi 15 Serisi Yepyeni Bir İşlemciyle Geliyor
Sony State of Play etkinliği ile hayal kırıklığı yarattı
Sonraki Haber