Samsung, Uzun Bir Süre Exynos'a Veda Edebilir

Samsung için sağlam sızıntılar yapan kaynağa göre firma uzun bir süre Exynos'a veda edebilir.

Bugün ulaşan sızıntılarda Samsung'un tüm Galaxy S25 modellerinde yalnızca Snapdragon 8 Elite kullanacağı haberi geldi. 

Bu bilgiyi Weibo'da paylaşan kaynak Ice Universe'e göre, Samsung Galaxy S26 serisinde yalnızca Snapdragon işlemcileri kullanmayı düşünüyor. Bu, genellikle güçlü performans ve iyi güç verimliliği sundukları için Snapdragon işlemcilerini tercih eden kullanıcılar için iyi bir haber.

Ancak Samsung, kendi Exynos işlemcilerinden vazgeçmiyor. Ice Universe ayrıca Samsung'un 'Ulysses' kod adlı yeni bir Exynos çip üzerinde çalıştığını belirtti. Bu işlemcinin 2027'de piyasaya sürülmesi beklenen Galaxy S27 serisinde kullanılması planlanıyor. Yeni Exynos işlemcinin, 2026'nın sonunda hazır olacak olan Samsung'un ikinci nesil 2nm teknolojisi (SF2P) kullanılarak üretileceği bildiriliyor.

Başlangıçta, Galaxy S25 ve Galaxy S25+'ın da Samsung tarafından üretilen 3nm Exynos 2500 işlemcilerine sahip olması bekleniyordu. Aslında, Samsung şirket içi yazışmalarda Exynos 2500'den bile bahsetti. Ancak şirket üretimle ilgili sorunlarla karşılaştı, yani yeterli sayıda işlemci üretemediler. Bu nedenle Samsung, tüm Galaxy S25 modellerini Snapdragon 8 Elite ile donatmaya karar verdi.

Şimdilik Samsung, Snapdragon yongalarına odaklanıyor, ancak şirket "Project Ulysses" ile Exynos markasını yeniden canlandırmayı düşünüyor. Samsung, bu yeni işlemcilerle geçmişte karşılaştıkları üretim sorunlarından kaçınabilmeyi ve Exynos işlemcilere olan önyargıları kırmayı umuyor.

Infinix Hot 50 Pro Gelio G100 ve 120Hz Ekranıyla Dikkat Çekiyor
Honor Magic 7 Pro Snapdragon Summit'te Resmen Gösterildi
Spotify kullanıcıların uzun zamandır beklediği özelliği kullanıma sundu
Sonraki Haber