Prime aboneleri Amazon ile davalık olabilir

ABD Federal Ticaret Komisyonu'nun (FTC) son iki anlaşmaya rağmen Amazon ile işi henüz bitmedi.

Ajans, şirketin müşterileri Prime'a kaydolmaları için kandırdığı ve aynı zamanda iptal etme girişimlerini engellediği iddiasıyla Amazon'a dava açtı. Çevrimiçi perakendecinin, kullanıcıların gerçek izin olmadan Prime'a kaydolmasını sağlayan yanıltıcı tasarımlarla FTC Yasasını ve Çevrimiçi Alışveriş Yapanların Güvenini Geri Kazanma Yasasını ihlal ettiği iddia edildi. FTC, liderlerin Prime'ı iptal etmeyi kolaylaştıracak tasarım değişikliklerini "yavaşlattığını veya reddettiğini" savunuyor.

FTC başkanı Lina Khan yaptığı açıklamada, Amazon'un müşterileri "kandırdığını ve tuzağa düşürdüğünü" iddia ediyor. Khan “bu kullanıcıları hem kızdırdı hem de onlara "önemli miktarda paraya" mal oldu”  diyor. FTC ayrıca Amazon'un soruşturmayı "geciktirmek ve engellemek" için birden fazla girişimde bulunduğunu iddia ediyor.

Prime aboneleri Amazon ile davalık olabilir

FTC, mart 2021'den beri Amazon Prime kayıt ve iptal sistemlerini araştırıyor. Insider'ın, Amazon'un müşteri itirazlarından 2017 gibi erken bir tarihte haberdar olduğunu gösteren dahili belgeler aldığını iddia etmesiyle soruşturma 2022'de derinleşti. Buna göre, ödeme sırasında tek bir tıklamayla 30 günlük denemeye kaydolunabiliyor ancak deneme sona ermeden önce hizmeti iptal etmek için birden çok sayfa arasında gezinmek zorunda kalınıyor.

Khan yönetimindeki FTC, Amazon'un uygulamalarını yakından inceliyor. Yetkililer, internet devinin MGM ve One Medical'i satın almasının yanı sıra Alexa ve Ring kapı zilleriyle ilgili gizlilik sorunlarını  da ele alıyor. Khan, FTC başkanı olarak aday gösterilmeden önce Big Tech'in dikkate değer bir eleştirmeniydi ve Amazon, Khan’ın önyargılı olabileceği iddiası ile antitröst davalarında geri çekilmesini bile istedi.

Yeni teknoloji GPS’in pabucunu dama atacak
WhatsApp’ın yeni güncellemesi yine çok önemli bir soruna daha çözüm olacak
iPhone 16 Pro Max şarj performansıyla komik duruma düştü
Sonraki Haber