PlayStation 5 Her Şeye Rağmen Rakibini Ezmeye Devam Ediyor

Konsol savaşları eskisi kadar çetin olmasa da sürüyor. Sony tarafının tartışmasız liderliği sönük bir konsol nesline rağmen devam ediyor.

Uzun yıllardır devam eden Sony ve Microsoft tarafının konsol satış kavgası en durgun zamanlarına rağmen Sony'nin ezici üstünlüğüyle devam ediyor.

WSJ kanalunda yayınlanan bir videodaki rapor, şimdiye kadarki tüm konsol satış rakamlarından bahsediyor. PlayStation 2 zamanında büyük bir liderliğe imza atan Sony, PlayStation 3 neslinde bu başarıyı sekteye uğratmıştı fakat PlayStation 4 zamanında ise arayı açmıştı.

Güncel nesilde ise önceki nesilleri karşılaştırdığımızda oldukça zayıf bir sonuç görüyoruz. Bunun birden fazla sebebi var, en büyük sebep ise iki tarafta da yeni nesil konsolların gücünü tamamen kullanan kaliteli oyun koleksiyonunun bulunmaması. PS5 Pro'yu tanıtan Sony, tanıtım etkinliğinde bile halen kıyas için PS4'e özel olan oyun arşivini kullanıyordu.

Xbox tarafına özel olarak konuşacak olursak Microsoft bu rekabeti çoktan bırakmış durumda. Direkt olarak konsol yerine abonelik (Game Pass) satmaya odaklanmış olan şirket, bu tarafta oldukça mutluyken pazarın Sony'nin liderliğiyle tekel olmaya başlaması ise kimsenin faydasına değil, çünkü Sony tarafından uzun zamandır yeni bir oyun atılımı görmüyoruz.

Sonuç olarak, gün geçtikçe monotonlaşmaya doğru giden konsol neslinde maalesef iki firma da oyuncuları üzmeye ve sinirlendirmeye devam ediyor. Umarız bir değişim olur.

PlayStation 6 Yine AMD'ye Emanet
Önümüzdeki Ay M4 İşlemcili Mac Bombarmanı Göreceğiz
Otomobilde kabus geri dönüyor, sıfır stokları tükendi
Sonraki Haber