Pixel Telefonlar Android 15'e Kavuşuyor

Google'ın Pixel serisi akıllı telefonları Android 15'e kavuşuyor. Yeni işletim sisteminin sunduğu özelliklere bakalım.

Android 15'in toplu dağıtımı artık başladı ve her zamanki gibi Google'ın kendi Pixel telefonları büyük güncelleme için ilk sırada. Güncellemeyi almak için Pixel 6 serisi veya daha yeni bir telefona ihtiyacınız olacak ve Google, en son Android sürümüyle ilgili ana özellikleri ayrıntılarıyla açıklayan resmi bir blog yazısı paylaştı.

Android 15'e kavuşan Pixel modelleri ise listedeki şekilde:

- Pixel 6&Pro&6a
- Pixel 7&Pro&7a
- Pixel Tablet
- Pixel Fold
- Pixel 8&Pro&8a
- Pixel 9
- Pixel 9 Pro
- Pixel 9 Pro XL
- Pixel 9 Pro Fold

Özel alan, hassas uygulamaları fazladan bir kimlik doğrulamayla gizler. Etkinleştirildiğinde, Özel alandaki uygulamalar uygulamalarınızdaki diğerlerinden ayrılır ve uygulama çekmecesinde, son uygulamalarda, bildirimlerde ve ayarlarda görünmez.

Android 15 ayrıca, en çok kullandığınız uygulamalara ve uygulama çiftlerine hızlı erişim sağlayabilmeniz için görev çubuğunuzu sabitleme özelliğini sunuyor. 

Hırsızlık Algılama Kilidi, Android 10 ve üzeri işletim sistemine sahip çoğu cihaza gelen bir diğer yeni güvenlik özelliği. Bu özellik, cihazınız çalındığında telefonunuzu otomatik olarak kilitler ve kişisel bilgilerinizin sızmasını önler. Cihazınızın sensörlerini ve yapay zekasını kullanarak kapkaç gibi hırsızlıkla ilişkili hareketleri algılar.

Uzaktan Kilitleme, Cihazımı Bul kapalı olsa bile telefon numaranız aracılığıyla telefonunuzu başka bir cihazdan kilitlemenize olanak tanıyan eşlik eden bir özelliktir.

Android 15'in piyasaya sürülmesine ek olarak, Pixel Buds Pro, Pro 2 ve Pixel Buds A serisi kulaklıklarda Google Gemini özelliğinin sunulacağı da duyuruldu.

Pixel 8 ve daha yeni telefonlar, geliştirilmiş Gece Görüşü ve Astrofotoğrafçılık modları ve su altı fotoğrafçılığı ve video kayıt modlarına kavuşuyor. Audio Magic Eraser, video kayıtları sırasında sesleri izole etmeye yardımcı olacak harika özelliklerden biri.

vivo Y300 Plus Snapdragon 695 ve Fazlasıyla Karşımızda
Küresel Akıllı Telefon Satışları %5 Büyüdü, Samsung Yukarıyı Zorluyor
Ne Tesla ne BMW ne Volkswagen, Xiaomi SU7 teslimat rekoruna doğru koşuyor
Sonraki Haber