OPPO Find X8 Serisi Resmen Tanıtıldı

Firmanın amiral gemisi modelleri Find X8 ve Pro resmen karşımızda.

OPPO, Çin'de düzenlenen özel bir etkinlikte Find X8 amiral gemisi telefonlarını duyurdu. OPPO, bu yıl daha kompakt Find X8 ve çok daha güçlü Find X8 Pro ile liderliğe oynayacak.

Find X8, FHD+ çözünürlüğe ve 1-120Hz yenileme hızına sahip 6,59 inç düz LTPO OLED ile geliyor.

Find X8 Pro, aynı çözünürlük ve yenileme hızına sahip biraz daha büyük 6,78 inç LTPO OLED ve düz bir panel gibi görünen ancak dört tarafında hafif kavisler bulunan bir ekranla geliyor.

Her iki panel de 1.600 nit maksimum parlaklık ve HDR içerikler için 4.500 nit maksimum parlaklık sunuyor. Ayrıca 32 MP selfie kameraları ve optik parmak izi sensörleri her iki model için de sunuluyor.

Find X8, 1/1.56” büyüklüğüne sahip Sony LYT-700 50 MP ana kameraya sahip. 50 MP ultra geniş ISOCELL JN5 de sunuluyor. Üçüncü kamera ise, 3x optik yakınlaştırmaya sahip periskop kamera ve OIS destekliyor.

Find X8 Pro’da ise 6x optik yakınlaştırmaya sahip ikinci bir 50MP periskop lensi görüyoruz. 50 MP 3x telefoto ve ultra geniş sensör standart Find X8 ile aynı fakat 50 MP kamera 1/1.4 inç büyüklüğünde LYT-808 sensöre sahip.

Her iki telefonda da OPPO'nun HyperTone görüntü motoru bulunuyor. Maksimum netlik ve dinamik aralık için her fotoğrafa 9 RAW kare ekliyor. Hasselblad Portre Modu da mevcut ve OPPO ayrıca bir fotoğraf çekmeden önce ve çektikten sonra kısa videolar çeken yeni bir LivePhoto seçeneği de ekliyor.

Pro modeli ayrıca OPPO'nun "Hızlı Düğme" adını verdiği özel bir kamera düğmesine sahip. Çift basışla kamera uygulamasını başlatabilirsiniz.

Find X8 serisi, OPPO'nun Dimensity 9400 işlemcisiyle piyasaya sürdüğü ilk telefonlar. İşlemci, doğrudan anakart üzerine yerleştirilmiş grafit katman ve termal iletken jel içeren yeni bir soğutma sistemiyle mükemmel şekilde soğutuluyor.

Her iki telefon da yakın zamanda duyurulan ColorOS 15'e sahip ve bu da yeniden tasarlanmış bir görünümle birlikte birden fazla yapay zeka özelliğini kullanıcılara sunacak.

Find X8, 5630mAh silikon-karbon bataryaya sahipken X8 Pro ise daha büyük 5910mAh bataryaya sahip. Her ikisi de 80W kablolu ve 50W kablosuz şarjı destekliyor ve IP69 sertifikasına sahip.

Çin'deki sevkiyatlar 30 Ekim'de başlıyor. Her iki telefon da bir noktada Çin dışında satışa sunulacak. OPPO'nun bu yönde planları var.

Exynos 1580 Resmen Tanıtıldı
Xiaomi 15 Serisi ve HyperOS 2.0 için Sonunda Tarih Verildi
Samsung Galaxy S25'te Exynos olacak mı? İşte yanıtı
Sonraki Haber