Nvidia CEO'sundan kriz ile alakalı önemli açıklamalar!

Tedarik sıkıntısı tüm dünyayı etkisi altına almaya devam ediyor. Bu konuda sıkıntı çeken firmalardan önemli açıklamalar gelirken, ekran kartı üreticilerinden de açıklamalar gelmeye başladı. Detayları aktarıyoruz.

Elektronik ve teknoloji endüstrisindeki bileşen krizi, birçok ürün için gerçek bir birim sıkıntısı yaratıyor . Intel CEO'su birkaç hafta önce bu durumun 2023'e kadar devam etmeyi hedeflediğini ve son haberlerin görünümü iyileştirmediğini kabul etti.

Nintendo, Sony'nin PS5 ile takip ettiği bir çizgi olan konsol üretimini 1,5 milyon adet azaltacağını kabul etti. En çok etkilenen pazarlardan bir diğeri de ekran kartları ve bu krizin daha da uzun sürmesini sağlayan Nvidia CEO'su Jensen Huang oldu.

Nvidia CEO'sundan önemli açıklamalar

“Gelecek yıl içinde talebin arzı çok aşacağını düşünüyorum. Tedarik zincirinde gezinmek için sihirli çözümlerimiz yok”, diye açıklıyor. Ancak, "Bu kadar karmaşık bir bağlamda bile yeterli tedarik yollarına sahip olduklarını da ekliyor."

Nvidia müdürü ayrıca:

“TEDARİKÇİLERİMİZİN DESTEĞİNE SAHİBİZ. BİRDEN FAZLA KAYNAĞA SAHİP OLDUĞUMUZ, TEDARİK ZİNCİRİMİZİN ÇEŞİTLİ OLDUĞU VE ŞİRKETİMİZ OLDUKÇA BÜYÜK OLDUĞU İÇİN ŞANSLIYIZ, BU NEDENLE ETRAFIMIZDAKİ HARİKA BİR EKOSİSTEMİN DESTEĞİNE SAHİBİZ.”

Talep o kadar büyük ki, herhangi bir ürünün birkaç birimi birkaç dakika içinde tükenecek. Bu kadar zorlu talepte bir düşüş durumu hafifletebilir, ancak Huang bunun gelecekte olacağını düşünmüyor.

“İNSANLAR EVLERİNDEN ARTIK DAHA FAZLA İŞ YAPMAYA BAŞLIYOR. ÇÜNKÜ EVLERİ ARTIK OFİSLERİ. VE EVDE OLDUKLARINDA KALICI BİR SİSTEME SAHİP OLMAYI TERCİH EDİYORLAR. BUNLARIN KALICI KOŞULLAR OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM VE UZUN ZAMAN İÇİNDE YENİ BİLGİSAYARLARIN ÜRETİLECEĞİNİ GÖRECEĞİZ.”  diye açıklama yaptı.

Firma tedarik sorununu geçici olarak aşmış gibi görünüyor ancak önümüzdeki yıllarda tedarik sorununun devam etmesi bekleniyor.

Xiaomi Mini 175 gram, Snapdragon 870 işlemci, 67 W ve üzeri hızlı şarj!
Metaverse evrenin ilk büyükelçiliği açılıyor
Kalp krizini tetikleyen en kritik 10 hata
Sonraki Haber