NASA'nın kalbi Mars'ta gözü ise başka gezegende!

Mars, bu günlerde dünyalılardan çok fazla ilgi görüyor, ancak son zamanlarda Venüs, NASA, Avrupalı ​​meslektaşı ESA ve Yeni Zelanda uzay uçuşu şirketi Rocket Lab ile birlikte, önümüzdeki yıllarda oraya misyon göndermeyi planlıyor.

Potansiyel görev için yapılan araştırmanın bir parçası olarak, NASA’nın Jet Propulsion Laboratory (JPL) kısa süre önce Nevada’nın Black Rock çölü üzerinde bir aerobot prototipinin iki test uçuşunu tamamladı ve bu süreçte kontrollü irtifa uçuşlarını başarıyla gösterdi.

Venüs’e bir uzay aracı göndermek, son derece yüksek basıncı, yoğun ısısı ve aşındırıcı gazları onu birkaç saat içinde işe yaramaz hale getireceğinden, yanıltıcı bir tekliftir. Ancak, kaçınılmaz bölgenin birkaç düzine mil yukarısında, bir aerobotun güvenli bir şekilde manevra yapabileceği bir alandır.

“Bir konsept, bir balonu bir Venüs yörünge aracıyla eşleştirmeyi öngörüyor, ikisi Dünya’nın kardeş gezegenini incelemek için birlikte çalışıyor” JPL açıklıyor kendi web sitesinde. “Yörünge aracı atmosferin çok üzerinde kalırken, bilim ölçümleri yapıp bir iletişim rölesi olarak hizmet ederken, yaklaşık 40 fit (12 metre) çapında bir hava robotik balonu veya aerobot ona girecekti.”

Prototip balon, sert, helyumla doldurulmuş bir iç hazneye ve genişleyip büzülebilen bir dış helyum balonuna sahiptir. Helyum delikleri, gazın iç ve dış kısım arasında geçmesine izin vererek, yüzdürme seviyelerini değiştirir ve böylece bilim adamlarına aerobotun yüksekliğini kontrol etmeleri için bir yol sunar.

Tasarımı test etmek için, JPL’den bilim adamları ve mühendisler ve yüksek irtifa, yakın uzay platformlarının ticari sağlayıcısı Near Space Corporation, Venüs’e gidecek olanın yaklaşık üçte biri büyüklüğünde bir prototip balonu test etmek için iki uçuş gerçekleştirdi. .

JPL, balonun Dünya atmosferinde aerobotun Venüs’ün yaklaşık 180.000 fit (55 kilometre) üzerinde yaşayacağı yoğunluğa benzer bir yere 4.000 fit (1 kilometre) uçtuğunu söyledi.

Nevada testlerinin başarısı, aerobotun haftalarca hatta aylarca Venüs’ün yükseklerinde yüzebileceğini, venüs depremlerinin ürettiği akustik dalgalar için atmosferi izlemek ve diğer misyon hedeflerinin yanı sıra gezegenin bulutlarının kimyasal bileşimini analiz etmek için yeterli zamanı olduğunu gösteriyor. toplanan veriler, eşlik eden yörünge aracı aracılığıyla Dünya’ya geri ışınlandı.

JPL robot teknolojisi uzmanı Jacob Izraelevitz, “Prototipin performansından son derece memnunuz” dedi. Fırlatıldı, kontrollü irtifa manevraları yapıldı ve her iki uçuştan sonra iyi durumda kurtarıldı” dedi.

Izraelevitz şunları ekledi: “Bu uçuşlardan bir dağ veri kaydettik ve kardeş gezegenimizi keşfetmeden önce simülasyon modellerimizi geliştirmek için bunu kullanmayı dört gözle bekliyoruz.”

Sovyetler 1985’te ikiz Sovyet Vega 1 ve 2 görevlerinin bir parçası olarak böyle bir tasarımı başarıyla kullandığından beri, balonlar Venüs keşfi için uygun bir yöntem olarak görülüyor. Helyum dolu iki balon Venüs rüzgarlarında 46 saatten biraz fazla yol aldı. aletlerinin pilleri bitmeden önce. JPL, “Venüs atmosferinde geçirdikleri kısa süre, gezegenin atmosferinde yüzen daha büyük, daha uzun süreli bir balon platformuyla elde edilebilecek bilime dair cesaret verici bir ipucu sağladı” dedi.

Binance artık ucuza uçak bileti satacak! Peki nasıl olacak?
Uydular konuşabilir mi? Intel’e önemli görev verildi
Bu fiyata araba kalmadı: Renault Taliant fiyat listesi
Sonraki Haber