Müzik şirketlerinden korsana büyük darbe!

Internet Archive, koruma projelerinden biri nedeniyle başka bir davayla karşı karşıya.

Sony Music Entertainment, Universal Music Group ve birkaç diğer müzik şirketi, kar amacı gütmeyen kuruluşa karşı dava açtı ve kuruluşu önceden dijitalleştirme, "kasten yükleme, dağıtma ve dijital olarak aktarma" nedeniyle telif hakkı ihlali yapmakla suçladı. Özellikle plak şirketleri, 78 rpm disklere kaydedilmiş müziği korumayı amaçlayan Great 78 Project için Internet Archive'a dava açıyor.

Şirketler, Frank Sinatra, Ella Fitzgerald, Billie Holiday, Miles Davis ve Louis Armstrong gibi sanatçıların müziklerini içeren Internet Archive çabalarını "açık ihlal" olarak nitelendiriyor. Internet Archive ayrıca White Christmas, Sing, Sing, Sing ve The Christmas Song gibi Great 78 Project aracılığıyla sunulan birkaç "ikonik kayıt" örneğini de listelemişti.

Müzik şirketlerinden korsana büyük darbe!

Şirketler, proje web sitesinde saklanan şarkıların halihazırda akış ve diğer müzik hizmetleri aracılığıyla kullanılabildiğini, bu nedenle "kaybolma, unutulma veya yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olmadıklarını" söyledi. Ancak kuruluş, proje portalında "eserlerde hala araştırma değeri ve genellikle nadir bulunan 78rpm diskler ve kayıtlarda kullanım kanıtları" olduğunu açıkladı.

Davacılar, şikayetlerinde İnternet Arşivi'nin faaliyetlerinin sınırlı koruma ve araştırma amaçlarını "aştığını" yazdı. "Internet Archive, telif hakkı ne olursa olsun arsızca, herkes için müziğe ücretsiz ve sınırsız erişim sağlamayı hedefliyor" diye eklediler. Bloomberg'e göre plak şirketleri, korunan her ses kaydı için 150.000 dolara kadar yasal tazminat talep ediyor ve bu, listelenen kayıtlar düşünüldüğünde 372 milyon dolara kadar çıkabilir.

Amerika Birleşik Devletleri, Çin’e yeni ve zorlu yaptırımlar getiriyor
Dikkat aşırı yağ yakıyor! Çok zayıflamak istemeyen yapmasın
Kredi kartıyla otomobil ve akıllı telefon alanlar yandı, yeni karar yayımlandı
Sonraki Haber