Mustafa Kemal Atatürk sanıp kapak fotoğrafı yaptılar!

Mustafa Kemal Atatürk zannedilen fotoğraf aslında kim?

Sosyal paylaşım siteleri artık insanların vazgeçilmez bir parçası haline gelmeye başladı. Öyle ki, artık sabah yataktan kalkarken paylaşım yapmaya başlayan internet kullanıcıları, gece yatana kadar günlük yaşantısını sosyal paylaşım sitelerindeki arkadaşlarıyla paylaşıyor ve aynı şekilde paylaşım yapan diğer arkadaşlarını, sayfaları ve grupları da takip ediyor.

Ancak samimi paylaşım yapanların yanısıra gerçek dışı paylaşım yapan kişilerle de karşılaşabiliyoruz. Bunlardan biri de evli ve 11 yaşında bir çocuk babası olan 43 yaşındaki Koray Edin oldu. Düğününden sonra çekilen fotoğrafını Mustafa Kemal Atatürk diye paylaşan Koray Edin, hiç tahmin edemiyeceği bir şeyle karşılaştı. Fotoğraf efekti ile eskitilmiş görünüm verilen fotoğraf binlerce kişi tarafından Mustafa Kemal Atatürk zannedilerek paylaşıldı.

Kullanıcılar paylaşmakla kalmadı kapak ve profil fotoğrafı yapan bile oldu. Röportare'den Tarkan Kaynar'ın, sosyal medyada ısrarla paylaşılan fotoğraftaki gerçek kişiyle yapılan röportaj ise aşağıdaki gibi:

Fotoğrafı Atatürk'e benzetilerek binlerce kişi tarafından paylaşılan biri olarak ne hissediyorsunuz?

Şaşkınım açıkçası. Şaka gibi, bir bakıyorum hiç beklemediğim yerlerden tweetler, fotoğraflar geliyor.

NİKAHTAN SONRA ÇEKİLDİ

Ne zaman çekildi bu meşhur fotoğraf?

Bu bizim nikahımızdan sonra İstiklal Caddesi'nde eşimle yürürken çekilen bir fotoğrafımızdan bir kesit. 24 Ağustos 2003. Fotoğrafla oynayan da benim bu arada. Bir 10 Kasım günü instagram'da "Atam İzindeyim" diyerek paylaştım. Kendimi Atatürk'e benzetmek aklımdan bile geçmemişti. Elimde sigaram olduğu için Atatürk'e mesaj gönderme duygusu içerisinde öylesine bir paylaşım yaptım. İlk anda nasıl tepkiler geldi bu paylaşıma? Arkadaşlarım beğendiler falan derken, kısa süre içerisinde bir sürü mesaj gelmeye başladı. "Ya Koray senin fotoğraf her yerde paylaşılmaya başlandı, millet profil fotoğrafı yapıyor" falan şeklinde" beni haberdar ettiler. Hatta Pascal Nouma bile altına "İşte karizma budur" yazıp Atatürk zannederek paylaşmıştı. Hızla çoğaldı tabi.

"ARKADAŞLAR BU ATATÜRK DEĞİL BENİM KOCAM"

Eşinizin yorumu ne oldu?

Eşim bir fotoğrafın altına "Arkadaşlar bu Atatürk değil, benim kocam" yazmasına rağmen insanları inandıramadı. Bir taraftan da hayatımıza bir keyif de getirdi. Oturuyorsunuz, yorumları okuyor, beğenileri takip ediyorsunuz falan. Bizim şirketten bir yönetici arkadaşımız da yorumlara yazmış "Bu Atatürk değil, bizim arkadaşımız Koray Edin" diye. Tepkiler gelmiş; "Siz Atatürk'ü bile kabul edemiyorsunuz, bizden iyi mi tanıyacaksınız?" şeklinde.

Başka ne gibi yorumlar ve tepkiler oldu?

Bir Twitter fenomeni profil resmi yapmıştı. Ona tweet attım ve fotoğrafın doğrusunu yazdım ve fotoğrafın orijinallerini gönderdim ona. Adam dedi ki "Nasıl olur? Ben bu fotoğrafı büyüttürdüm, çerçeveletip evimin duvarına astım". Dedim "indirin onu, ama ben olarak kabul ederseniz isterseniz kalsın". Böyle enteresan şeylerle karşılaştığım gibi daha da enteresanı; paylaşılan bir tweette Şangay'da bir restoran duvarında gördüm fotoğrafımı. Hayatımıza bu şekilde bir eğlence de getirdi açıkçası. Pascal Nouma'nın tweeti de Beşiktaşlı olmam itibariyle hoşuma gitmedi değil aslında. Sözcü gazetesi facebook sayfasında profil fotoğrafı yaptı. Onlara da yazdım, durumu anlattım ve kaldırdılar.

Bir hafta Facebook kullanmazsanız ne olur?
Nvidia Jetson TX1 Resmi Olarak Duyuruldu
Samsung, Galaxy takas programını başlattı, eskisini getir yenisini götür
Sonraki Haber