Musk'ın Neuralink'i 200 Milyon Dolar yatımı kimden aldı!

Elon Musk’ın sahibi olduğu ve insan beynini bilgisayara bağlayan teknolojiler üzerinde çalışan Neuralink, 205 milyon dolar yatırım aldı.

Milyarder girişimci Elon Musk bir kez daha dünyayı şaşırtacak gibi. SpaceX ve Tesla'nın CEO'luğunu yürüten Musk'ın diğer projelerinden biri de Neuralink. Musk, Neuralink'te bir çip geliştiriyor. Amacı bu çipi insan beynine yerleştirmek.

Milyarder işadamı Elon Musk'a ait bir şirket olan Neuralink , Alphabet'ten Google Ventures'ın katılımını da içeren Dubai merkezli Capital fonunun liderliğindeki bir finansman turunda 205 milyon ABD doları topladı.

Nedir Bu Neuralink Projesi!

2016 yılında kurulan şirket, Alzheimer, bunama ve omurilik yaralanmaları da dahil olmak üzere nörolojik hastalıkların tedavisine yardımcı olmak için beyne kablosuz çipler yerleştirmeyi ve insan vücudu ile yapay zeka arasında bir simbiyoz oluşturmayı hedefliyor. Musk'a göre bu teknoloji, belden aşağısı felçlilerin tekrar yürümesine izin verebilir.

Şirket edindiği kaynakları, ilk ürününü piyasaya sürmek için kullanılacağını açıkladı. Şirketin, bir veri iletim cihazı 1.024 elektrot ve beyne implante edilen bir sinir kayıt cihazı olan N1 Link ile piyasaya çıkması bekleniyor. Musk, Nisan ayında Twitter'da "İlk Neuralink ürünü, felçli birinin akıllı bir telefonu, başparmaklarını kullanan birinden daha hızlı kullanmasına izin verecek" dedi.

Nisan ayında şirket, bir maymunun joystick kullanmadan “Ming Pong” oynadığını gösteren bir video yayınlamıştı. Araştırmacılar, videoyu kaydetmeden yaklaşık altı hafta önce 9 yaşındaki primatın beyninin her iki tarafına N1 bağlantısını yerleştirdiklerini açıklamışlardı.

Araştırmacılar, oynamayı öğrenmeden önce hayvana joystick'i nasıl kullanacaklarını öğrettiklerini söylediler. Denek maymun imleci ekrandaki ışık yayan bloğa getirdiğinde, pipetle gönderilen bir muzlu smoothie ile ödüllendirildi.

Egzersiz, deneğin beynindeki Neuralink cihazı sayesinde, ellerinin ve kollarının hareketlerini koordine etti. Daha sonra motor korteks alanına implante edilen 2.000'den fazla elektrot aracılığıyla aktivitesini kaydetmesine izin verildi.

Veriler, şirketin kod çözücüsü tarafından işlendi, böylece primatın elinin beklenen hareketleri tahmin edilebildi. Birkaç dakikalık kalibrasyondan sonra program, hayvanın sinirsel modelini tamamen anladı, böylece maymun artık imleci bloğa hareket ettirmek için bir joystick'e ihtiyaç duymadı.

İşte 2021'in en iyi akıllı telefon fotoğrafları!
Elon Musk'tan samimi itiraflar !
Android 16 alacak olan Xiaomi modelleri belli oldu
Sonraki Haber