Multinet Up yemek kartından fintech şirketine dönüştü

Multinet Up, kurulduğu günden bugüne teknolojiye yatırım yaparak yemek kartı şirketinden dev bir ekosistem yöneticisine dönüştü

Ekosistemindeki tüm oyunculara avantajlar sağlayarak kazandıran, onların dijitalleşmesini sağlayan Multinet Up, bir çok ilke imza attı. Şimdi de son geliştirdiği uygulaması MultiPOS ile ödeme sistemlerinde tamamen dijital bir dünya oluşturmaya hazırlanıyor.

Multinet Up yemek kartından fintech şirketine dönüştü

Multinet Up, bugün birçok farklı sektörden, farklı alanlarda 200 yüz binin üzerinde kuruma dokunan bir ekosistemi yönetiyor. Multinet Up, herhangi bir sektöre hapsedilmeyen “Sınırları Olmayan” ekonomi kavramı ve çevik yönetim anlayışıyla hareket ediyor.

Multinet Up CEO’su Demirhan ŞENER

Multinet Up’ın geleceğe dair planları, teknoloji yatırımları ve yönettiği dijital ekosistem hakkında açıklamalarda bulunan Multinet Up CEO’su Demirhan ŞENER, şirketin 20 yılda geldiği bu noktanın ardında teknolojiye yaptıkları yatırımlar olduğunu ifade etti. Demirhan ŞENER konuyla ilgili şunları söyledi, “Bugüne kadar, içinde bulunduğumuz sektörlerde her zaman ilkleri ve yenilikleri sunduk, müşterilerimize en yeni ve en ileri teknolojilerle hizmet vermek için çalıştık. Online çalışan ilk yemek kartını, ilk temassız ödemeyi, ilk mobil uygulamayı biz geliştirdik. Türkiye’nin ilk ön ödemeli kartı ve Türkiye’nin ilk sanal ödeme alt yapısı iştiraklerimiz ininal ve iPara’ya ait. Bugüne kadar OSAP, Parantez, iPara, SCS, ininal, OfisPaneli, Gastroclub olmak üzere 7 startup’a yatırım yaptık. Yakın zamanda ise sektörün ilk mobil pos uygulaması olan MultiPOS’u devreye soktuk. Bugün, Türkiye fintech dünyasında banka dışı ödeme sistemine sahip tek şirketiz. Yıllık gerçekleşen işlem sayımız 170 milyon. Dünya devi AliBaba’nın ödeme sistemi Alipay, Türkiye’de fintech iş birliği kapsamında Multinet ve ininal’ı tercih etti. İlklerimiz ve yeniliklerimiz devam ediyor. Multinet Up olarak 20 yıldır finansal teknolojiler sektöründe dijital dönüşüme öncülük etmenin ve tüm paydaşlarımıza örnek olmanın gururunu yaşıyoruz. Tüm bunları teknolojiye verdiğimiz öneme borçluyuz. Bundan sonra da teknolojimiz, alt yapımız, birleştirici gücümüz ve yenilikçi ürün ve hizmetlerimizle fark yaratmaya devam edeceğiz. 5 yıl içinde dünyanın sayılı fintech oyuncularından biri olmayı hedefliyoruz.”

Multinet Up’ın geliştirdiği mobil uygulamalardan, bünyesinde yer alan teknoloji şirketlerine ve finansal servisler platformlarına kadar birçok alanda teknoloji yatırımı bulunuyor:

Multinet Up’ın ar-ge şirketi inventiv yurt dışı pazarlara teknoloji ihraç ediyor!

inventiv, bugün GOSB Teknokent’te Kart ve Müşteri Yönetimi, POS ve İş Yeri Yönetimi, Ödeme İşleme Platformu, Mobil Uygulamalar, Kurumsal Yazılım Geliştirme Framework’ü ile müşterilerinin ihtiyaçlarına özel projeler gerçekleştiriyor ve teknoloji ihraç ediyor. inventiv’de 50 mühendis çalışıyor. Geliştirilen mobil ödeme çözümü “Pay by UP”, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Fransa, Romanya ve Fas’ta kullanılıyor. 2016’dan bugüne 1M$’a yakın teknoloji ihracatı gerçekleştirdi.

Multinet Up’ın yeni uygulaması MultiPOS ile fiziki POS cihazları ortadan kalkıyor

Alipay ve WeChat gibi mobil ödeme platformlarının günlük hayattaki kullanımının artmasıyla kredi kartı ve nakit ödeme yöntemleri yakın bir gelecekte tarihe karışacak gibi görünüyor. Çin Ödeme ve Takas Birliği tarafından yapılan ankette, 2018’de,  Çin’de insanların alışveriş yaparken yaklaşık yüzde 90'ının QR kod mobil ödeme uygulamaları kullandığı tespit edildi. Çin’de müşterilerin üçte biri NFC ödeme sistemini kullanırken, yüzde 20'si banka veya kredi kartını kullanıyor.

Multinet Up geçtiğimiz günlerde hayata geçirdiği mobil ödeme uygulaması MultiPOS ile ödemeler iki akıllı telefon arasında gerçekleştiriliyor. Bu sayede fiziki POS cihazına duyulan ihtiyaç tamamen ortadan kalkıyor. MultiPOS ile fatura kesimi, gün sonu alımı, slip gönderimi, ödeme iptali gibi işlemlerin tamamı mümkün. Üye iş yerleri, yaptıkları tüm işlemleri dijital ortamda saklayıp ihtiyaç duyduklarında geriye dönük inceleme yapabiliyorlar. Şu an sahada 2000 adet MultiPOS kullanımı mevcut. Yıl sonuna kadar ulaşılması planlanan adet 5500; şirketin 2020 hedefi ise 15.000’i geçmek.

Multinet Up’ın kullanıcı deneyimini ön plana çıkaran uygulaması MultiPay

MultiPay, MultiNet kart sahibinin ihtiyaç duyduğu her şeyi bulabileceği bir mobil cüzdan işlevi görüyor. MultiNet kartınızın fotoğrafını çekerek mobil cüzdana ekleyebiliyor; tüm kart ve bakiye işlemlerini uygulama üzerinden yapabiliyorsunuz. MultiPay uygulamasında büyük markalarla yapılan iş birlikleri sonucu oluşturulan, kullanıcılara indirim ve kazanç sağlayan kampanyalar da yer alıyor. Mobil cüzdan MultiPay’in içinden QR kod ile ödeme yapmak da mümkün. Sahadaki tüm POS’lar QR kod ile ödemeyi destekliyor. Multipay’in bugüne kadar indirilme (download) sayısı 1.4 Milyon. MultiNet kart kullanıcılarının % 75’i MultiPay kullanıyor.

Artık Multinet Up’a ulaşmak Whatsapp’ta mesaj atmak kadar kolay!

Multinet Up Müşteri Deneyimi birimi whatsapp üzerinden iletişime başladı. Whatsapp iletişim hattı üzerinden tüm kart kullanıcıları, kurumsal müşteriler ve üye iş yerlerine Whatsapp mesajlarıyla hizmet vererek ve işlemlerini anında gerçekleştirebiliyor. Ürün ve hizmetler hakkında bilgi almak isteyenler de Multinet Up'a Whatsapp üzerinden ulaşabiliyor. Multinet Up Whatsapp Müşteri Hizmetleri, "444 87 36" numaralı Whatsapp iletişim hattı üzerinden 08.00-22.00 saatlerinde hizmet verecek.

Multinet Up, Türkiye’nin ilk ön ödemeli kartını ininal ile hayata geçirdi

ininal, bugün 1 milyondan fazla kartı, her yıl 2 kat büyüyen harcama hacmi ile ön ödemeli kart pazarının lideri olarak hizmet veriyor. 10 binden fazla satış noktası, 50 binden fazla yükleme noktası bulunan şirket hem bireysel ve kurumsal müşterilere hem de girişimlere temel finansal hizmetler sağlıyor. Bu yıl Visa ile yapılan iş birliği ile Visa şemalı ininal kartlar piyasaya sürüldü ve nakit çekim özelliği hayata geçirildi.

Multinet Up bünyesinde yer alan bir diğer teknoloji markası: iPara

Türkiye’nin ilk online ödeme şirketi olarak hizmet veren ipara, e-ticaret şirketlerine, kolay ve güvenli ödeme yönetim platformu ve ihtiyaçlarına yönelik toplu satın alma gücü sunuyor. iPara’nın online ödeme hizmeti sunduğu firma sayısı 12 binin üzerinde.

Dünya devi AliPay, Türkiye’de fintech iş birliği kapsamında ininal ve Multinet Up’ı tercih etti

Türkiye’de 5 şehirde pilot uygulama olarak başlayan iş birliği sayesinde Çinli turistler, kendi ülkelerinde çok yaygın kullandıkları Alipay cüzdanıyla Türkiye’de ödeme yapabiliyorlar. Multinet Up, her yıl Türkiye’ye gelen 400 binden fazla Çinli turiste, anlaşmalı üye iş yerlerinde ve Dorak Holding noktalarında dünyanın en büyük mobil ödeme platformu Alipay’i kullanma ve QR kodla ödeme imkânı sağlıyor.

Huawei Mate 30 Pro tanıtıldı! İşte hakkında her şey!
Tuğrul Cora, UiPath Türkiye Genel Müdürü olarak atandı
Bu fiyata araba kalmadı: Renault Taliant fiyat listesi
Sonraki Haber