Mobil bankacılık kullananlar dikkat, hemen hesaplarınızı para transferine kapatın

Son günlerde bir bankanın müşterilerinin hesapları hacklenerek krediler çekildi ve başka hesaplara havale edildi. Peki mobil bankacılık kullananlar bu durumdan nasıl sıyrılacaklar.

Eğer son günlerde haber programlarını ve sosyal medyayı takip ettiyseniz, mobil bankacılık uygulamaları üzerinden gerçekleşen dolandırıcılık olaylarına mutlaka denk gelmişsinizdir.

Mağdurlar yaptıkları açıklamalarda, mobil bankacılık sisteminde tanımlı ön onaylı kredilerin çekilerek başka hesaplara havale edilmesi suretiyle dolandırıldıklarını açıkladılar. Peki böyle bir şey nasıl mümkün oluyor?

Konunun uzmanları yaptıkları açıklamalarda bahse konu bankanın veri sızdırdığını ve bu sızıntı doğrultusunda dolandırıcılık vakalarının ortaya çıktığını belirttiler.

Mobil bankacılık  kullananlar dikkat, hemen hesaplarınızı para transferine kapatın

Uzmanlar şu anda bu şlkayetlerin tek bir banka özelinde yoğunlaştığına dikkat çekti. Bazı mağdurlar, kendi kredi başvurularının reddedildiğini, sonrasında dolandırıcıların adlarına rahat bir şekilde kredi çıkartarak başka hesaplara aktardığını açıkladılar.

Biz burada bankanın ismini net bir şekilde veremiyoruz. Fakat internette ufak bir araştırma ile bu bankanın hangisi olduğunu rahat bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Peki gelelim en önemli kısma. Bu dolandırıcılık vakalarını nasıl engelleyebilirsiniz? Şu anda atacağınız en emin adım tabi ki hesabınızı kapatmak olacaktır. Fakat hesabınızı bazı nedenlerden kapatamıyorsanız, mobil bankacılık üzerinden transfer ve işlem seçeneklerini kısıtlayarak uygulamadan para transferini ya da kredi başvursunu tamamen etkisiz hale getirebilirsiniz.

Bu hesapların tekrardan aktif hale gelebilmesi için direkt olarak şubeye başvuruda bulunmanız gerekiyor.

Huawei nova 13 Serisi Çok Yakında Gelebilir
Samsung Galaxy Tab S10 Serisi Türkiye'de Satışta, İşte Fiyatlar
TOGG 10F piste çıktı, pist resmen ağladı
Sonraki Haber