Microsoft milyarlarca dolar vergi kaçırmakla suçlanıyor!

Microsoft'un, en azından vergi dairesine göre, cezalar ve faizler hariç, İç Gelir Servisi'ne (IRS) 28,9 milyar dolarlık geçmiş vergi borcu var.

Teknoloji devi, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) sunduğu bir dosyada, 2004 ile 2013 arasındaki vergi yılları için IRS'den bir dizi Önerilen Ayarlama Bildirimi (NOPA) aldığını açıkladı. IRS neredeyse on yıldır, otoritenin karlarını ülkeler ve yargı bölgeleri arasında nasıl dağıttığına ilişkin sorularını yanıtlamak için çalışıyor ve bu, ajansın uzun bir soruşturmanın ardından verdiği karar.

Daha kesin bir ifadeyle IRS denetimi, şirketlerin karlarını ve giderlerini farklı bölgelerdeki operasyonları arasında dağıtmasına yasal olarak izin veren "transfer fiyatlandırması" olarak bilinen bir uygulamaya odaklanıyordu. Microsoft, çok sayıda büyük çok uluslu şirketin bu maliyet paylaşım planını "işlerinin küresel doğasını" yansıtmak için uyguladığını açıkladı.

Microsoft milyarlarca dolar vergi kaçırmakla suçlanıyor!

Bu durumda, yan kuruluşları bazı fikri mülkiyetlerin geliştirilmesinin masraflarını paylaşıyordu, bu da onların aynı zamanda ilgili karlara da hak kazandığı anlamına geliyordu. Ancak AP'nin belirttiği gibi düzenlemeyi eleştirenler, şirketlerin yüksek vergili ülkelerde daha düşük kar bildirerek ödemek zorunda oldukları vergileri en aza indirmek için bu düzenlemeyi sıklıkla kullandıklarını ve bunun tersinin de geçerli olduğunu öne sürüyor.

Microsoft, IRS tarafından dile getirilen sorunların yalnızca yukarıda belirtilen yıllarla ilgili olduğunu, çünkü o zamandan bu yana kurumsal yapısını ve uygulamalarını değiştirdiğini açıkladı. Bununla birlikte IRS, Microsoft'un 28,9 milyar dolarlık geçmiş vergi borcu olduğuna inanıyor. Teknoloji devi beklendiği üzere bu görüşe katılmıyor ve yeni vergi yasalarının bu denetimden dolayı borçlu olduğu geriye dönük vergileri 10 milyar dolar azaltabileceğini söylüyor. Şirket, SEC ile paylaştığı eylem planına dayanarak, karara elinden geldiğince itiraz etmeyi planlıyor.

AB Elon Musk'ın ardından Mark Zuckerberg'i hedef tahtasına koydu!
Dijital hizmetlerdeki gizli ücretlere büyük darbe
Redmi Turbo 4 Pro batarya kapasitesi belli oldu: Şarjınız hiç bitmeyecek
Sonraki Haber