Microsoft için korkutan gelişme. Her şey iptal olabilir!

Teknoloji dünyasının en büyük isimlerinden biri olan Microsoft’un aynı unvanı oyun dünyasında da ele geçirme isteğinin sonucu olan girişimi, İngiltere rekabet kurulunca incelemeye alındı.

Teknoloji dünyasında çok büyük ölçekli alımlar bir hayli zor görünen hadiselerdir. Çünkü her biri onlarca milyar dolar değerinde olan şirketleri satın alabilecek daha büyük şirketlerin sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Ancak bu sektörde parayı veren düdüğü çalar mottosu da her zaman geçerli olmayabiliyor.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıl ARM’yi satın almak için devreye giren ve bu nedenle de cayma bedeli 1,25 milyar dolar olan toplam 40 milyar dolarlık alım sözleşmesini imzalayan NVIDIA, gerek rakiplerinden gelen baskılar ile gerekse de birçok farklı rekabet kurulunun işi yokuşa süren tutumları ile daha fazla uğraşamamış ve karşı firmaya 1,25 milyar dolar cayma bedeli ödeyerek bu alım sürecini iptal etmişti.

Microsoft için korkutan gelişme. Her şey iptal olabilir!

İşte şimdi benzer bir durumun Microsoft’un başına gelmesinden korkuluyor. Yakın zamanda tam 68,7 milyar dolar karşılığında oyun dünyasının en önemli isimlerinden biri olan Activision Blizzard’ı satın alan Microsoft, bu hamlesi sonrası İngiltere Rekabet ve Piyasa Kurulu (CMA) tarafından yakın markaj altına alındı.

Bu satın alım sürecine ilişkin soruşturma başlatıldığını duyuran CMA, Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın almasıyla birlikte kullanıcıların hem daha az kaliteli hem de daha pahalı ürünlerle karşılaşabileceğinden endişe ediyor. Microsoft’u sektörde çok önemli bir pozisyona getirecek olan bu alımın, tüketicileri mağdur etmesine izin verilmeyeceğinin de altı ayrıca çiziliyor.

Bakalım Microsoft bu süreci iyi bir şekilde idare edip oyun dünyasının en büyük 5 isminden biri haline gelmesini sağlayacak bu alım sürecini başarıyla tamamlayabilecek mi?

Netflix beklenen özelliği müjdeledi! Tüm kullanıcılara geliyor
Gündemde neler var? Asgari ücret zammı memnun etti mi?
iPhone 17 ekran özellikleri belli oldu, 60 Hz mi 120 Hz mi?
Sonraki Haber