Koç Holding açıkladı: Yapı Kredi satıldı!

Koç Holding, Yapı Kredi’nin yüzde 6.8’lik kısmının hızlandırılmış talep toplama ile 6.8 milyar TL’ye borsa dışındaki kurumsal yatırımcılara satıldığını duyurdu.

Koç Holding tarafından beklenmedik bir açıklama yapıldı. Buna göre Yapı Kredi’nin yüzde 6.8’lik bölümünün borsa dışındaki kurumsal yatırımcılara 6.8 milyar TL’ye yani yaklaşık 250 milyon dolara satıldığını açıkladı. Bu duyuru ekonomi ve finans çevreleri tarafından şaşkınlık yaratırken, açıklamada önemli detaylara yer verildi. İşlem sonrasında bankanın halka açıklık oranının yaklaşık yüzde 38.83’e yükseldiği vurgulandı.

Koç Holding açıkladı: Yapı Kredi satıldı!

Koç Holding’in Yapı Kredi hakkında yaptığı açıklamanın tamamı şu şekilde:

"Çok sayıda uluslararası fondan 5 kattan fazla talep alınan işlemde 40 kadar uluslararası kurumsal yatırımcıya tahsis yapılmış olup içlerinde uzun vadeli yatırımcılar da bulunmaktadır. Son yıllardaki en yüksek tutarlı söz konusu başarılı işlem, ülkemize, topluluğumuza ve bankamıza duyulan güvenin bir göstergesidir. Şirketimizin portföy optimizasyonu amacıyla gerçekleştirilen işlem sonucunda daha da güçlenen likiditemiz ile önümüzdeki dönemde de tüm paydaşlarımız için uzun vadeli değer yaratacak fırsatları takip edeceğiz. İşlem sonrasında Yapı Kredi halka açıklık oranının yaklaşık yüzde 38,83’e yükselmesiyle yatırımcı tabanı çeşitlendirilerek hisse derinliğinin artması da sağlandı. Koç Topluluğu olarak Yapı Kredi'ye, bankacılık sektörüne ve ülkemizin potansiyeline olan inancımız ile yüzde 61,17 oranındaki ortaklık payımızla Yapı Kredi'deki ana hissedarlığımız devam edecektir."

120 yılın en sıcak yaz mevsiminde serinlemek için bunları yapın!
Google ve Microsoft beklentileri aşarak yatırımcılarının yüzünü güldürdü
Apple’dan beklenmedik hamle, iş ortakları bunu beklemiyordu
Sonraki Haber