Kişisel verilere ulaşmak için panel kullananlar mahkemeye çıkıyor

Kısa süre önce e-devlet üzerinden büyük bir veri vurgunu yapılmış ve bu veriler paneller üzerinden satılmıştı. Şimdi panel kullanıcılarını şok edecek bir haber geldi.

Kısa süre önce e-devlet üzerinden milyonlarca kişinin kişisel verileri çalınmış ve Google üzerinde bir drive klasörüne yedeklenmişti. Sonrasında bu klasörün silinmesi için Google ile iletişime geçilmiş fakat önleyici bir sonuç alınamamıştı.

Olayların duyulmasından kısa bir süre sonra e-devlet’e benzer tasarımı ile bir site açılmış ve tüm bilgilere erişim için 250 TL gibi bir ücret istenmişti. Bu parayı verip panel alan yaklaşık 250.000 kişinin iP adreslerinin tespit edildiği belirtildi. Peki şimdi ne olacak?

Kişisel verilere ulaşmak için panel kullananlar mahkemeye çıkıyor

Yapılan açıklamalara göre e-devlet’ten çalınan verilere ulaşmak için para karşılığında panel satın alan kişilerin IP adreslerinin tespit edildiği belirtildi.

Şimdi ise geriye bu 250.000 kişiye operasyon düzenlemek kaldı. Eğer paneli satın alıp VPN kullanmadan bu panele eriştiyseniz, siz de operasyonun hedefinde bulunuyorsunuz demektir.

Muhtemelen bu kişiler hakkında açılacak dava sonucunda yüklü miktarda bir para cezasına karar kılınabilir. Daha ileri bir senaryoda ise bu kişilere hapis cezaları verilmesi gündeme getirilebilir. Elbette bu bir tık daha düşük bir ihtimal gibi görünüyor.

Honor X60 Uzaya Çıkan En Ucuz Telefon Modeli Olacak
Apple AirTag 2 İyileştirilmiş Özelliklerle Yakında Geliyor
iPhone 16 çıkınca Türkiye'deki kullanıcılar iPhone 13'e akın etti, evet iPhone 13
Sonraki Haber