İşte 2014'ün en başarılı girişimleri

2014 yılının yatırım yapılacak en başarılı girişimleri açıklandı.

Türkiye’deki internet şirketlerinin sayısını artırmak, girişimcileri desteklemek, internet ekosisteminin yaratılması ve gelişmesi için çalışan Etohum, 25 Ocak’ta İstanbul Teknik Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiği İTÜ Mezunları Derneği ve TEB Girişim Bankacılığı sponsorluğunda gerçekleşen “Etohum Girişimcilik Zirvesi”nde 2014’ün en başarılı 15 girişimini açıkladı.

Girişimcilik Zirvesi’ne katılan isimler arasında Index CEO'su Erol Bilecik, TEB KOBİ Bankacılığı Segment Yönetimi ve İş Geliştirme Direktörü Devrim Ziya Tavil, Esas Holding CEO Çağatay Özdoğru, İdil İnşaat Kurucusu Cahit İdil, markalar için strateji geliştiren Brand Assist Kurucusu Muhterem İlgüner, Tanrılar Okulu Yazarı ve FLW Programı Kurucusu Prof. Stefano D’Anna, Penguen çizeri ve editörü Selçuk Erdem ile 13 yaşındaki uygulama geliştiricisi Arda Özkal da vardı.

Etohum 15’e giren girişimleri, Türkiye’nin başarılı yatırımcıları seçti. Etohum, 15 listesini oluşturmak ve yatırım yapılacak internet girişimcilerini belirlemek için detaylı bir çalışma gerçekleştirdi. Etohum’a katılan girişimler 11 Ocak Cumartesi günü, aralarında Markafoni kurucusu Sina Afra, Yemeksepeti kurucusu Nevzat Aydın, Aslanoba Capital’den Hasan Aslanoba, Mynet kurucusu Emre Kurttepeli, Index Group CEO’su Erol Bilecik, BIC Angels’dan Joachim Behrent’in olduğu 20 kişilik bir yatırımcı grubuna yatırımcı sunumlarını gerçekleştirdiler.

 

İşte 2014’te Etohum’da seçilen en başarılı 15 girişim:

SambaPOS: Mehmet Akyıldız ve Emre Eren tarafından kurulan SambaPOS, restoranlar için açık kaynak satış istasyonu (POS) yazılımıdır. Personel siparişleri ve ödemeleri alırken SambaPOS arka planda mutfak, masa servisi ve paket servisi arasında anlık iletişim sağlar. Üç yıldan beri SambaPOS 50 ülkeden binlerce restoranda aktif kullanımdadır. SambaPOS topluluğu tarafından 18 dile çevrilmiştir ve birçok ülkenin yerel vergi ve çalışma kurallarına uyumludur.

SmartCloud.com.tr: Melih Özal ve Emre Uzuncakara tarafından kurulan Smartcloud restoranların logo ve kimlikleri ile iPhone / web uygulamalarını bulut bilişim teknolojisi üzerinde tasarlar. Bunun yanı sıra Web tarafında restoranların mevcut web sitelerine sadece bir “Sipariş” butonu ekleyerek web sitelerinden sipariş almalarına imkan sağlayan web uygulamasını sunar.

Pratikchef: Ayhan Çobanlıoğlu, Dilek Çobanlıoğlu ve Metin Çobanlıoğlu tarafından kurulan PratikChef bir yemeğin tarifini oluşturan tüm malzemeleri taze olarak tedarik eder, yemekte kullanılacağı şekilde işler, gereken miktarda paketler ve evdeki şeflerin yeteneklerini sergileyebilecekleri, farklı bir yemek yapma deneyimi sunan yemek kitleri olarak tüketicilere gönderir.

Giycem.com: Burak Hatipoğlu ve Erhan Kaya tarafından kurulan Giycem, iç giyim ve tekstil e-ticaret sitesidir. Giycem.com evden alışveriş yapma rahatlığını geniş ürün yelpazesi, 7/24 müşteri hizmetleri ve hızlı kargo avantajı (siparişlerin %90’ı ortalama ilk 24 saatte kargoya veriliyor) ile birleştiriyor.

TazeLezzetler: Özgür Çakmak tarafından kurulan Tazelezzetler, restoran, süpermarket gibi profesyonel gıda alıcılarını, toptan üreticileri/çiftçileri, hem alıcı hem satıcı olan aracı gıda firmalarını ve gıda endüstrisine tedarik sağlayan firmaları bir araya getiren dinamik bir pazaryeridir.

Govatra: Erhan Kaya, Erhan Bayraktar ve Fırat Fidan tarafından kurulan Govatra konaklamak istenen otel için 100’den fazla seyahat acentasını karşılaştırarak en iyi fiyatları sunuyor.

Supportload: Şükrü Bezen tarafından kuruluna girişim Supportload, kitle fonlama (crowd funding) metodunu kullanarak başarılı olan ve paraya ihtiyacı olan öğrenciler için burs toplar.

LVX: Mehmet Günce Akkoyun ve Vehbi Emiroğlu tarafından kurulan LVX çiftçilerimize tam otomasyon tarımsal uygulama sunar. Paket içerisinde tarımsal sulamada kullanılan teknik donanımın güvenliği, bu donanımın tamamının uzaktan kontrol edilebilmesi, oluşabilecek her türlü arızanın takibi ve müdahalesi, enerji kalitesi takibi ve zirai teknik destek verilmesi vardır.

Oruba: Utku Uluşahin ve Ahmet Uludağ tarafından kurulmuştur. İleri eğitim teknolojileri kullanılarak tıp öğrencileri ve sağlık personeline gerçek hayat tecrübesi sunan Medikal Simülasyon sistemleri, günümüzde hasta güvenliği için etik bir zorunluluk haline gelmiştir. “Ürodinami Medikal Simülasyon Sistemi” sayesinde, artık sağlık çalışanlarının ilk hasta deneyimini gerçek hasta yerine simülatör üzerinde gerçekleştirmeleri mümkün hale geliyor.

Mobidik.com: Murat Aygüney, Aslıhan Aygüney ve Egehan Gürcan kurulan Mobidik.com, amatör ve profesyonel yazarları, yayınevlerini ve kitap okurlarını sosyal bir ağ içinde bir araya getiren bir e-kitap platformudur. Kendi kitaplarını yayınlayan kullanıcılar aynı zamanda diğer kullanıcıları takip edebilir, kütüphanelerindeki rafları paylaşabilir, sevdikleri yazarlara soru sorabilirler.

Guess About Me: Mete Fisunoğlu, Zafer Yılmaz ve  Sercan Altun tarafından kurulan Bahadır Varol’un danışmanlığındaki girişim, üyelerinin birbirlerinin fotoğrafına bakarak hobileri hakkında tahminde bulundukları, yeni insanlarla tanışmanın eğlenceli yolu, lokasyon bazlı sosyal mobil oyundur.

Magicbook: Tolga Şen ve Ümit Boncukçu tarafından kurulmuştur. MagicBook Etkileşimli Oyun Kitabı, İçerisinde mini oyunlar ve dinamik etkileşimler barındıran dijital kitaplardır. 2B etkileşimli ve 3B pop-up olarak 2 çeşit MagicBook bulunmaktadır.

Sharemyfare: Egemen Alpay, Cahit Güvensoy, Ferdi Saldırış ve Emre Sertel tarafından kurulan girişim yolculuk ve ulaşım masraflarınızı azaltmak üzere sizinle aynı rotaya giden yolculuk ortağı bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. ShareMyFare; 10 farklı dilde ve 4 farklı platformda (masaüstü, mobil web, Android, iOS) Nijerya’dan Vietnam’a, Filipinler’den Mısır’a değin çalışan global ölçekte bir uygulamadır.

Formhane: Alican Vergin, Çağan Seval, Kemal Can Çömez ve Uğur Can Ekinci tarafından kurulan girişim, internet üzerinden 3D printing hizmeti veren bir girişimdir. Her ne kadar devrimsel bir teknoloji olsa da mevcut düzenin pahalı, keyfi ve yavaş fiyatlandırması, tasarımcıların dahil olabileceği bir pazaryerini yokluğu gibi sebepler 3D printing teknolojisinin kitleselleşmesinde engel oluşturuyor. Girişim bu soruna çözüm getiriyor.

Volt: Ali Halabi tarafından kurulan Volt, aynı yöne giden kişileri bir araya getirerek bu verimsizliği değiştirmeyi planlayan, gerçek zamanlı bir şehir içi araba paylaşım uygulaması. Volt, günümüzün mobil teknolojilerini kullanarak; sosyal medya platformları ve gerçek topluluklar üzerinden, sürücü ve yolcular arasında güveni sağlar.

Etohum yurtdışına açıldı

Etohum’da 2013 yılında, içlerinde San Francisco, Londra, Dublin ve Bakü’de olmak üzere 50’nin üzerinde toplantı yapıldı ve bu toplantılara 10 binin üzerinde girişimci katıldı. 2013 yılı içerisinde Startup Istanbul ilk defa Mayıs ayında Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirildi. Etohum İstanbul, Bursa, Ankara ve İzmir konferansları binlerce girişimciyi bir araya getirdi. Aslanoba Capital’in ortaklığıyla, beraber daha da güçlenen Etohum’a Temmuz – Kasım ayları arasındaki 5 aylık süreçte 2.000 girişim başvuru yaptı. İlk aşamada belirlenen 300 adayla yüz yüze görüşmeler yaparak 52 girişimlik bir ön liste oluşturdu. Bu kısa listedeki girişimciler, Ocak ayı içinde Etohum seçim ekibi ve yatırımcılarına çeşitli sunumlar yaptı.

Bu yıl seçilen Etohum 15 girişimi, Antalya’da pek çok yabancı ve yerli yatırımcının katılımıyla 20-22 Şubat tarihleri arasında yapılacak üç günlük “Startup Turkey”  etkinliğine da katılmaya hak kazanmış oldu.

Başarılı girişimcileri yatırımcılarla buluşturarak yeni ekonominin hareketlenmesinde etkin rol oynayan Etohum, 2014 yılında, Etohum Yatırım A.Ş. ile Etohum 15'e seçilen girişimlere Şubat ve Mart ayı içerisinde yatırımlar yapacak.

Turkcell Global Bilgi yatırımlarıyla 2013’e damgasını vurdu
Google ve Samsung dev bir patent anlaşması imzaladı!
Elektrikli otomobillerde yangın riski son buluyor
Sonraki Haber