IPTV’den maç izleyenlere ceza yok, yüreklere su serpildi

Geçtiğimiz günlerde IPTV üzerinden maç izleyenlere ceza kesileceğine dair bazı iddialar ortaya atılmıştı.

Ülkemizde IP TV kullanımı son dönemde hayli artmış durumda. IP TV’nin bu kadar fazla kullanılmasının temel nedeni ise nispeten ucuz olması. Örneğin içerisinde maç yayınlarının da olduğu bir IP TV aboneliğini yıllık 1000 TL gibi bir fiyata satın alabiliyorsunuz. Diğer şartlarda maçlar için ayrı üyelik, Netflix için ayrı üyelik, Disney+ için ayrı üyelik, Amazon için ayrı üyelik ücreti ödemeniz gerekiyor.

Durum böyle olunca da IP TV’ye olan ilgi fazlasıyla artmış oluyor. Geçtiğimiz günlerde derbi sonrasında IP TV kullananların adres tespiti yapılacağı ve sonrasında da para cezası kesileceği belirtilmişti. Fakat bu söylemler çok da dikkat çekmedi. Nitekim çok geç olmadan gerçek de ortaya çıktı.

IPTV’den maç izleyenlere ceza yok, yüreklere su serpildi

IP TV’den derbiyi takip edenleri ceza telaşı sarmıştı. Geçtiğimiz gün emniyetten yapılan açıklama yüreklere su serpti. Yapılan açıklamada IP TV’den maçı izleyenlere ceza geleceğine dair yapılan paylaşımları emniyetin yapmadığı belirtildi.

Bu açıklamanın ardından bahse konu paylaşımları yayıncı kuruluşun yaptırdığına dair bazı haberler yayıldı. Elbette bu konu ile ilgili net bir yorum yapmak doğru olmayacaktır. Sonuç olarak korsan yayın kimsenin onayladığı bir şey değil.

Redmi Note 14 Pro+ Tanıdık Bir İşlemciyi Kullanıyor
Apple Intelligence Tam Kapsamlı Çalışabilmek için Depolamanızı İşgal Edecek
Twitter'da çok sevilen mavi tik özelliği Gmail'e geliyor
Sonraki Haber