IPTV’den maç izleyenler şimdi yandı, hepsi tespit edildi

Geçtiğimiz gün yayınlanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisi sonrasında IPTV kullananlara büyük bir darbe indirildi. İşte tüm detaylar.

Teknolojinin gelişmesi ve internetin yaygınlaşmasıyla birlikte IPTV’ler oldukça popüler hale geldi. Bilmeyenler için kısa bir şekilde özetleyelim. IPTV’ler internet üzerinden yayın yapan genel olarak yasadışı ve illegal yayın birimleri. Bu birimlerde kaçak maç yayınları başta olmak üzere Netflix, Disney+, Apple TV+, HBO ve benzeri dijital yayın platformlarının popüler içerikleri de yer alıyor.

IPTV’nin bu kadar popüler olmasının genel nedeni ise fiyatının hayli ucuz olması. Basit bir şekilde örneklememiz gerekirse, 1000 TL gibi bir fiyata yıllık IPTV üyeliği almak mümkün. Hal böyle olunca IPTV’lere talep de fazla oluyor.

IPTV’den maç izleyenler şimdi yandı, hepsi tespit edildi

Özellikle lig maçları için tercih edilen IPTV, yayıncı platform Bein’e de büyük zarar veriyor. TFF ligler başlamadan önce yeni bir yazılım için çabaladıklarını ve bu yazılımla IPTV kullananları tespit edeceklerini açıklamıştı.

Geçtiğimiz günlerde oynanan Fenerbahçe Galatasaray maçının akabinde bu yazılım devreye girmiş ve IPTV’den maçı izleyenleri tespit etmiş. Şimdi ise IP ile bu izleyicilerin adreslerinin tespiti ve para cezası kesilmesi gündemde.

Elbette bu bir caydırma söylentisi de olabilir. Eğer önümüzdeki günlerde IPTV üzerinden maçları takip edenlere ceza gelmezse, böyle bir durumun olmadığını anlayabiliriz. Tam tersi bir durumda ise IPTV üzerinden maç takibi ciddi sıkıntılara neden olacak demektir.

OnePlus Ace 5 Serisi Kamera Konusunda Memnun Edecek
MediaTek Dimensity 9400 Apple A18 Pro'yu Performansta Yerle Bir Ediyor
Türkiye'de iPhone 16 sırası, vatandaşlar geceden kuyruğa girdi
Sonraki Haber