iPhone pilinin daha uzun süre gitmesi için yapılacaklar listesi 1

Piliniz çabuk mu bitiyor? Bu haber tam size göre

Akıllı telefonlar akıllandıkça yapabildikleri de artıyor ve bununla birlikte şarj süreleri de gittikçe azalıyor. Üreticiler halen Lithium-ion piller kullanıyorlar ve bunların geliştirilmesi yerine halen Mah güçlerinin arttırılması peşinde koşuyorlar. Son dönemde Snapdragon 801 yonga setiyle birlikte ve yüksek voltajlı şarj adaptörleri sayesinde hızlı şarj teknolojisi pil tarafındaki en büyük teknolojik gelişme oldu. Buna en güzel örneği Galaxy S5 ile yaptığımız testlerden örnek verebiliriz.

Galaxy S5 % 0 şarjdan % 100 şarja 90 dk’da ulaşırken

Xperia T2 Ultra % 0 şarjdan % 100 şarja 260 dk’da ulaşabiliyor.

Peki, şarjımızın uzun gitmesi için biz bir şeyler yapabilir miyiz? Bunun cevabı “Evet yapabiliriz” oluyor. Şu sıcak yaz günlerinde ve uzun parti gecelerinde şarjınızın daha uzun gitmesi için alabileceğiniz önlemleri sizler için derledik.

Sıcaklık

Öncelikle telefonlarınızı direkt güneş ışığına asla maruz bırakmayın. Bu durum pil gücünüzü çok zayıflatarak pilinizin normalden çok daha hızlı bitmesini sağlayacaktır. Bundan dolayı sahile giderken telefonunuzu çantanızın iç ceplerinden birine saklayın.

 

Şarj sırasında telefonunuzu kullanmayın

Bir görüşme yapacaksanız öncelikle telefonunuzu şarjdan çekerek konuşma yapın. Bu durum şu günlerde sizin ve pilinizin güvenliği için oldukça önemli bir ayrıntıdır.

Telefonunuzu kapalı şarj edin ve uzun süre şarjda bırakmayın

Genellikle hepimiz telefonlarımızı uyurken şarja koyuyoruz ve sabah uyandığımızda şarjdan çekiyoruz. Bunun yerine yatmadan evvel telefonumuzu şarj edip kapatıp yatmayı tercih edin. Pil %100’ü gördüğünde hemen şarjdan çekin. Böylece telefonunuz sürekli olarak biten bataryanızı şarj etmeye çalışmaz ve pilinizin “şarj sayısı ömrünü” boşu boşuna tüketmemiş olursunuz.

Ekran parlaklığını gündüz otomatikte tutun, gece en düşük seviyeye alın

Akıllı telefonların pillerinin en büyük düşmanı ekranlarıdır. Artan çözünürlükler, artan ppi ve nit değerleri telefonlarımızın güzel görünmesini sağlasa da bir noktadan sonra pil gücünü çabuk yediği için insanlar Galaxy S5’in güç modunda olduğu gibi siyah beyaz ekranları bile kabul edebilmektedir. Ekranlarımızı gece en düşük parlaklığa alarak pil gücünü daha fazla dayanmasını sağlayabiliriz.

Kullanılan son uygulamaların kapatılması saçmalığı

Ram temizlemenin telefonlarınızın daha hızlı çalışmasını sağladığı ile ilgili saçma sapan bir fikir ortada dolaşmaktadır. Hatta Facebook’ta bile bu programların reklamlarını görmekteyiz ama durum böyle değildir. İşletim sistemleri Ram’den güç alır ve programların açılması için Ram’ler önbellek oluştururlar. Bu noktada Ram’ler evet belli bir miktar şarj yerler fakat programların önbellekte tutulmaması (yani sürekli olarak zorla kapatılması) o programların sürekli olarak sıfırdan açılmasını sağlar ki bu noktada da CPU ve yerine göre GPU gereksiz yere çalıştırılır. Bu noktada harcanan enerji miktarı tampon bellek oluşturulma anındakinden çok daha fazla olmaktadır. Bundan dolayı telefonlarınızın görev yöneticilerini açıp Ram temizleme işinden lütfen vazgeçin.

Mobil veriyi devre dışı bırakın

Telefonların en büyük düşmanlarından biri de 3G mobil ağlarıdır. Kullanmadığınız zamanlarda mobil veriyi kapatarak telefonunuzun şarj bekleme süresini bir hayli arttırabilirsiniz. Özellikle internet kullanan widget’lar için güncelleme zaman aralığını en üst seviyeye çıkartın –ki her 3G’yi açtığınızda borsa yada hava durumu gibi veriler kendilerini güncellemesin.

Telefonların şarj bekleme sürelerini bu şekilde %10 -%15 oranında arttırabilirsiniz ama şarjınızın daha çok gitmesini istiyorsanız belki de hiç telefon kullanmamalısınız. Bu işin tabi ki latifesi ama pil süreleri konusunda tüm bunlarda işe yaramıyorsa ekstradan kendinize 25 dolara satılan USB girişli 10.000 mah gücünde akülerden alabilirsiniz.

 

Caps paylaşmak artık tehlikeli
Ressam kod adlı korsan film yayıncısı yakalandı!
Citroen C4 fiyatlarında efsane kampanya: Clio fiyatına veriyorlar
Sonraki Haber