iPhone 16 Pro Geekbench Performansı Tam Bir Hayal Kırıklığı

iPhone 16 Pro için Geekbench sonuçları yayınlandı. Beklentinin tam tersi sonuçlar çıkan bu işlemcinin düzelmesini umut ediyoruz.

Apple'ın çiçeği burnunda yeni iPhone 16 serisinin en üst üyelerinden iPhone 16 Pro için performans tarafındaki beklentiler çok yüksekti, görünen o ki hayal kırıklığı yaşatıyor. Detaylara göz atalım.

İlgili haber, X üzerinden James Atkinson adlı bir kullanıcıdan geliyor. Paylaşılan ekran görüntülerinde Geekbench 6'nın tek ve çok çekirdekli testlerinde 3114 ve 6666 puan alan 17,3 kod adlı bir iPhone gösteriliyor. Model koduna göre, modelin iPhone 16 Pro olması bekleniyor.

Karşılaştırma için, geçen yıl A16 Bionic'i kullanan iPhone 15 aynı testte 2.595 ve 6.651 puan aldı. Daha güçlü A17 Pro'yu barındıran iPhone 15 Pro, testte yaklaşık 2.900 ve 7.440 puan aldı. Gördüğünüz gibi, iddia edilen iPhone 16 Pro beklenenden çok daha düşük performans gösteriyor.

Test sonucuna bakarak yorum yapmak için erken, çünkü cihaz henüz piyasaya sürülmedi ve test sürecinde diyebiliriz. Durum buysa, Apple cihazı piyasaya sürdüğünde performansta muhtemelen bir iyileşme göreceğiz.

Özellikle, bu yılki Pro olmayan ve Pro modeller, bazı küçük farklara sahip A18 ve A18 Pro ile geliyor. Her iki işlemci de TSMC'nin 3nm süreci kullanılarak üretilmiş ve 6 CPU çekirdeğine sahipken, A18 Pro'nun bir GPU çekirdeği daha var. Bu, Pro modellerinde daha iyi oyun performansıyla sonuçlanan, grafik yeteneğinde biraz iyileşmeye işaret.

WhatsApp Tarafında Beklenenler Gerçekleşiyor
Apple, Ekim Ayında Mac ve iPad Serisi için Lansman Etkinliği Düzenleyebilir
Otomobilde kabus geri dönüyor, sıfır stokları tükendi
Sonraki Haber