INTEL CEO'su çip kıtlığının ne zaman biteceğini açıkladı

INTEL CEO'su global anlamda devam eden çip kıtlığına yönelik olarak tahminlerini açıkladı. İşte detaylar.

Intel CEO'su Pat Gelsinger, küresel çip sıkıntısının muhtemelen çok daha uzun süre devam edeceği konusunda uyardı. Kıtlığın en az 2023'e kadar uzamasını beklediğini söyledi.

Açıklama, Intel'in 2021 üçüncü çeyrek mali sonuçları öncesinde Perşembe günü geç saatlerde CNBC'ye yapıldı. CEO ayrıca sektör genelindeki bileşen sıkıntısının üçüncü çeyrekte PC çip işini etkilediğini ve bunun Intel'in stoklarında %8'lik bir düşüşe yol açtığını açıkladı.

INTEL CEO'sundan çip sıkıntısı yorumu!

Gelsinger, kıtlığın şu anda en kötü durumda olduğuna, ancak gelecek yıl her çeyrekte kademeli olarak daha iyi olacağına inanıyor. Ancak en az 2023 yılına kadar arz-talep dengesi beklenmeyecek. Arzın azalmasına rağmen Intel, DCG ve IoTG işlerindeki güçlü talep sayesinde üçüncü çeyrek sonuçlarında yıllık bazda %5'lik bir artışla elde etti. Şirket ayrıca operasyonlardan 9,9 milyar dolar nakit elde ettiğini duyurdu.

Finans Direktörü George S. Davis yaptığı açıklamada, "Çeyrek gelirimiz tedarik kısıtlamaları nedeniyle rehberimizin biraz altında 18,1 milyar dolardı" dedi. Finans direktörü ayrıca Mayıs 2022'de Intel'den emekli olmayı planladığını açıkladı. Intel, PC işinde, özellikle ticari, masaüstü ve üst düzey tüketici dizüstü bilgisayarlarında talebin hala güçlü olduğunu söylüyor.

Gelsinger'e göre, yapay zekanın dört süper gücü, yaygın bağlantı, buluttan uca altyapı ve her yerde bulunan bilgi işlem tarafından itilen her şeyin dijitalleştirilmesi, daha fazla çipe duyulan ihtiyacı artırıyor. Ayrıca, çip pazarının bu on yılın sonunda ikiye katlanarak 1 trilyon dolara çıkmasının beklendiğini de sözlerine ekledi. O zamana kadar, öncü düğümler pazarı toplamın yüzde 50'sinden fazlasına yükselecek ve öncü döküm hizmetleri pazarı genel yarı sanayinin iki katı oranında büyüyecek.

Film çekimi sırasında yönetmeni öldürdü! Amerika karıştı
Kendini tamir eden ekran geliştirildi!
Kalp krizini tetikleyen en kritik 10 hata
Sonraki Haber