Huawei Tedarikçi Seçimi İçin En Önemli 100 Siber Güvenlik Kriterini Açıkladı
Huawei, 26’ncı ISF (Bilgi Güvenliği) Dünya Kongresi’nde tedarikçi güvenlik kriterlerine ek olarak, en güncel güvenlik çözümlerini de tanıttı.
Huawei, uçtan uca siber güvenlik için, kurumların tedarikçi seçimindeki en önemli 100 kriteri sektörle paylaştı. Huawei, Atlanta’da gerçekleştirilen 26’ncı ISF (Bilgi Güvenliği) Dünya Kongresi çerçevesinde, kurumların bugünün bağlantılı dünyasında, siber saldırılara karşı korunmasına yardımcı olacak, en yeni güvenlik çözümleri ve başarı hikâyelerini katılımcılara aktardı.
Huawei Enterprise İş Birimi Siber Güvenlik Uzmanı Antonio Lerano, kongrede Huawei’nin siber güvenlik yaklaşımı üzerine yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Bugün için, BT sektörü özelinde, uluslararası siber güvenlik standartları ve düzenlemeleri konusunda, tüm dünyada kamu nezdinde eksiklikler olduğunu gözlemliyoruz. Huawei BT sektörünün, kamu kurumları ile birlikte uygulanabilir siber güvenlik standartları geliştirmesi ve uygulamaya koyması için, üzerine düşen tüm görevleri yerine getirmeye hazır. Gerçekleştirdiğimiz kapsamlı araştırmaların sonucu olarak, kurumların tedarikçi değerlendirmelerine etkin olacak en önemli 100 kriteri belirleyerek sektöre sunmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.
Antonio Lerano şöyle devam etti; “Siber güvenliğin en kritik 100 gereksinimi, 11 temel alana işaret ediyor: strateji yönetimi ve kontrol; standartlar ve işlemler; kanunlar ve düzenlemeler; insan kaynakları; AR-GE; doğrulama; üçüncü parti tedarikçi yönetimi; üretim; güvenli dağıtım servisleri; içerik, eksiklikler, hasar çözümleri ve denetleme Tüm bu kriterler, kurumların tedarikçi belirleme sürecindeki ana gereksinimlerini ve bu gereksinimlerin temel gerekçelerini ortaya koyuyor. Bu 100 kriter, Huawei’nin kamu kurumları ve sektör paydaşları nezdinde uygulanabilir standartlar geliştirebilmesi için ilk adımı teşkil ediyor. Bu yeni konseptin kurumların siber güvenlik politikalarının değişmez birer unsuru haline gelmesini ve BT sektörünün bu alandaki gelişimine ürünler ve servisler özelinde katkıda bulunmasını umut ediyoruz.”
Huawei'den Yeni Güvenlik Çözümleri
Huawei, kongre kapsamında finans ve telekomünikasyon şirketleri ile kamu kurumlarının, olası siber saldırılardan korunması amacıyla geliştirdiği üç farklı çözümü de paylaştı;
Huawei Büyük Veri Güvenlik Analitiği Çözümü günlükler, ana içerikler ve dış kaynaklardan gelen verileri de içeren büyük ölçekli kurum analizlerini desteklerken, potansiyel riskleri de erken uyarı sistemi ile haber veriyor. Bu çözüm aynı zamanda, kaynak dosyalar üzerindeki yerleşik tehditleri de engelleme özelliğine sahip.
Huawei Anti-DDoS Çözümü -Dağıtık Hizmet Engelleme (DDoS)- ataklarına karşı, bulut engelleme sistemi ile terabit seviyesinde, yerinde koruma sağlıyor. Bu çözüm aynı zamanda DDoS koruma kaynakları entegrasyonuyla, telekom operatörleri ve her ölçekteki veri merkezinin gerçek zamanlı analizler eşliğinde DDoS saldırılarına karşı gerçek zamanlı analizler eşliğinde, korunmasına yardımcı oluyor. DDoS saldırısı tespit edildiğinde, Huawei’nin çözümü, en yakın veri temizleme kaynağı üzerinden engelleme sistemlerini devreye alıyor ve saldırıyı engelliyor.
Huawei Bulut Veri Merkezi Güvenlik Çözümü USG6000V serisi, sanal servis geçidi ve kapsamlı güvenlik fonksiyonları ile kullanıcıların uçtan uca güvenlik yönetimi yeteneklerini artırmak üzere, Agile Controller desteği ya da yazılım tanımlı ağ yönetim (SDN) platformlarını devreye alıyor.