Huawei, Rakibi Apple'a Yine Fark Attı!

Huawei, tablet satışlarında en yakın rakibi olan Apple'a yine toz yutturdu. Çin'de rekabet gün geçtikçe kızışıyor.

Huawei, ambargolarla geçirdiği yılllarını başarıarla taçlandırıyor. Çin'deki tablet pazarında beklenmeyen bir rekabet sonucunda Huawei en yakın rakibi Apple'ın tahtını sarstı.

Paylaşılan raporda, markanın 2024'ün 2. çeyreğinde Çin'de 20.5 milyon tablet sevk ettiğini ve %26'lık bir pazar payına erişmesine katkıda bulunduğu söyleniyor. Bu, yalnızca pazarda geçici bir büyüme değil, aynı zamanda yıllık %66'lık bir artışa tekabül ediyor.

Çin'deki bu hızlı yükselişin sebebi firmanın sürekli olarak inovatif ürünler tanıtmasındaki ısrarı olabilir. Geçtiğimiz aylarda piyasaya sürülen Tandem OLED PaperMatte ekranlı MatePad Pro 12.2'yi tanıtan firma, buradan büyük bir kazanç elde etti.

Apple ise Huawei ile benzer bir sevkiyat sayısına sahip fakat kendini ikinci konuma düşürüyor. Yıllık %14'lük bir düşüşle karşı karşıya olan şirket, Çin pazarına adapte olma konusunda büyük sorunlar yaşıyor.

Xiaomi ve Honor da sessiz sayılmaz. Xiaomi, 9,25 milyon tablet sevk ederek üçüncü sıradaki konumunu kazanıyor ve Honor da %63'lük etkileyici bir büyüme yakaladı ve 6,5 milyon sevkiyatla dördüncü oldu.

Huawei Mate XT Modelinin Bu Versiyonu Aklınızı Başınızdan Alacak
Nintendo Switch 2 Özelinde Tanıtım Tarihi Paylaşıldı
Twitter'da çok sevilen mavi tik özelliği Gmail'e geliyor
Sonraki Haber