Huawei P8'in Kamera Yetenekleri İçin Farklı Bir Çalışma Hazırladı

Huawei P8’in Işık İziyle Güvercinlerin Işık Gösterisi

Akıllı telefon üreticileri, modellerinin kamera yeteneklerini her geçen gün daha da geliştiriyor. Telefonlarda RAW formatın fotoğraf, elle ayar desteği gibi özelliklerden sonra şimdi de ileri çekim tekniklerini de görmeye başladık. Huawei, P8 modelinde yer verdiği ileri çekim tekniklerinden biri olan "ışıkla boyama" için ilginç bir çalışmaya imza attı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR >> 

Öncelikle ışıkla boyama tekniği nedir onu anlatmak gerekirse, bu teknik DSLR fotoğraf makinelerinde uzun pozlama ile karanlık ortamda ışık kaynağının uzun süreli olarak kayıt altına alınması ile elde edilen bir çekim tekniğidiri. 5 saniye ve üzeri pozlamalarda ve hatta duruma göre Bulb modu ile fotoğraf çeken kişinin istediği süre kadar kaydedilen ışık kaynağı ile çeşitli ve ilgi çekici fotoğraflar elde edilebilmekte. Günümüzde bu özellik akıllı telefonların tek bir dokunuşla yapabileceği bir özellik olarak karşımıza çıkıyor. Huawei'de P8 için bu özelliğini farklı bir şekilde kullanıcılarına göstermeyi tercih etti. 

Huawei, Işık İzi özelliğini, Kapadokya’da farklı bir proje hazırladı ve 50’den fazla güvercinin kullanıldığı çekimleri, Türkiye’nin en ilgi çekici tarih ve turizm merkezlerinden Kapadokya’da gerçekleştirdi. 

Videoda, Kapadokya’ya kadar izini sürdükleri bir kuşçuyu aramaya giden 3 gencin hikayesi eğlenceli bir şekilde anlatılıyor. Çekimin gerçekleştirildiği Kapadokya Aşk Vadisi’nin eşsiz coğrafyası ve güvercinlerin ilgi çekici kullanımı ile ortaya çıkan sıra dışı filmde, ayaklarına farklı renklerde LED ışıklar takılan güvercinlerin, P8’in uzun pozlama tekniğiyle gökyüzünde fotoğrafları çekildiğinde ortaya çıkan sıra dışı görsellik, ön planda yer alıyor. 

Filmin en az güvercinler kadar renkli bir başka detayı ise Kuşçu Ali. Güvercinlerin sahibi Kuşçu Ali, kuşlara verdiği yönergeler ve eğitimler sayesinde çekimlerin başarıyla tamamlanmasında önemli pay sahibi oldu. Renkli karakteri ve konuşma tarzıyla içeriğe önemli oranda katkı sağladığını da belirtmek gerekiyor.

Proje için 1,5 aylık bir ön hazırlık süreci geçirildi. Toplam 70 kişinin görev aldığı projede, 40 kişilik bir ekip, çekimler için Kapadokya’ya kamp kurdu. 50’ye yakın güvercinin yer aldığı çekimlerde kullanılan tüm kuşlar, çekimlerden 10 gün önce İstanbul’dan bölgeye getirilerek, çekim yapılacak alana alışmaları sağlandı. Bölgede ayrıca, bu kuşlar için özel bir sığınak da inşa edildi. İki gün boyunca süren çekimlerde kullanılmak üzere özel olarak üretilen 200’den fazla LED ışık içinse, özel bir ekip Ankara’da bir hafta boyunca çalıştı. Yüksek ışık gücüne sahip, uzun süre yanabilen ve son derece hafif olan LED’lerin her biri, yaklaşık 1,5 gram ağırlığında üretildi.

 
    
eÇift’in ‘Dijital çağda Aşk’ üzerine yaptığı araştırmaya göre Facebook profiliniz inceleme altında!
IDC BT Güvenliği Konferansı Başlıyor
Grok için uygulama geliyor, herkes kullanabilsin diye
Sonraki Haber