Huawei Mate XT Karaborsaya Düştü, Fiyatları Uçtu

Dünyanın ilk üçe katlanabilir telefonu Huawei Mate XT, tanıtıldığından beri herkesin merak ettiği ve oldukça hit olan bir ürün haline geldi. Ürünün satışa sunulduğu Çin'de ise astronomik fiyatlar konuşuluyor.

Huawei'nin şimdiye kadarki en çok ilgi uyandıran, fütüristik telefonu Mate XT modeli gündemden düşmüyor. Yüksek fiyatıyla edinmesi zor olan akıllı telefonu şimdi ise edinmek daha zor.

Resmen satışa sunulduğu günden itibaren yoğun bir ilgiyle karşılaşan cihazın karaborsada yaklaşık %200-%300 arasında uçuk seviyede fiyatlarla satıldığı belirtiliyor. Huawei, 256 GB versiyon için yaklaşık 2800$ aralığında bir satış fiyatı önerirken, cihazın artık 8400-9800$ aralığında satıldığı belirtiliyor.

Çin'de bulunan bir ikinci el telefon satıcısı, fiyatların henüz normalleşmediğini, cihaza olan yoğun ilgiden dolayı bu tarz bir durumun yaşandığını söyledi. 

Resmen satışa sunulduğu Vmall platformunda en son 6.3 milyon ön sipariş sayısına ulaşan cihaza olan ilgi çığ gibi büyüyor. Öyle ki Apple'ın sönük iPhone 16 serisi lansmanını geride bırakmış gibi görünüyor.

Redmi Note 14 Serisi Çok Yaklaştı, Orta Segmenti Sallayacak
Telsizler uzaktan patlatıldı, peki telefonlarımızı da patlatabilirler mi?
Samsung Galaxy S25 ailesinin batarya kapasitesi belli oldu
Sonraki Haber