Huawei Mate XT Çin Dışına Çıkıyor, Türkiye'ye Uğrar mı?

Çin'de karaborsaya bile düşen Huawei Mate XT modeli, küresel tüketicilerle buluşacak, fakat bu buluşma için biraz daha beklemeniz gerekiyor.

Huawei'nin gündemi sarsan üçe katlanabilir telefonu Çin dışına çıkıyor. Firma tarafından gelen açıklama, henüz rakibi bile olmayan bir kategoride cihazın küresel pazarda boy gösterecek.

Çin pazarında HarmonyOS NEXT yerine 4.2 ile kutudan çıkan ürünün zaten bu adımıyla bile küresel pazarda piyasaya sürüleceği tahmin edilebilirdi. Çünkü küresel pazarda HarmonyOS 4.2 EMUI 14.2 adıyla zaten sunuluyor. Bu tahminleri doğrulayan bir açıklama da Huawei'den geldi.

Huawei Mate XT Ne Zaman Küresel Pazara Geliyor?

Firma tarafından yapılan açıklamada üçe katlanabilir ve oldukça inovatif bir model olan Huawei Mate XT modelinin 2025'in ilk çeyreğinde küresel pazara uğrayacağı belirtildi. Çıkış tarihinin bu kadar öteye atılması gayet normal, çünkü firmanın acele etmesi için bir durum yok, rekabete aşırı kapalı bir kategorideki tek firma olduklarından dolayı ürünün küresel tüketicilerle buluşması uzun sürebilir. Olaya farklı bir açıdan bakacak olursak, cihazın üretimi ve satış fiyatının oldukça maliyetli olduğundan dolayı Huawei'nin tedarik ağını genişletmesi için zamana ihtiyacı olması da muhtemel.

Cihazın Türkiye pazarına uğrayıp uğramayacağı belirsizliğini bir süre daha korumaya devam edecek, satışa çıksa bile stok durumu nasıl olur, fiyatı nasıl olur gibi sorular yine kafamızda bulunmaya devam edecek, fakat net bildiğimiz tek konu, cihazın oldukça pahalı olacağı.

Sony, PlayStation'ın 30. Yılına Özel Tasarımlarını ve Aksesuarlarını Tanıttı
Samsung, Galaxy Modelleri için Faydalı Yapay Zeka Özelliklerini Gösterdi
Half Life 2 Episode 3 için ilk tanıtım videosu yayınlandı
Sonraki Haber