Huawei Hongmeng OS hakkında merak edilen her şey!
Huawei’nin çok uzun süredir üzerinde çalıştığı işletim sistemi Hongmeng OS hakkında merak edilen her şeyi sizler için bir araya getirdik.
Her şey, 2019 yılının Mart ayında başladı, Huawei'nin tüketici iş bölümünün CEO'su Yu Chengdong AKA Richard Yu, Huawei ve ABD arasındaki gerilimi takiben Android veya Windows sistemlerini kullanamama ihtimaline karşı, akıllı telefonlar ve bilgisayarlar için kendi işletim sistemlerini geliştireceklerini açıklamıştı.
Huawei Hongmeng OS hakkında merak edilen her şey!
Mayıs ayı ortalarında, ABD başkanı Donald Trump ulusal acil durumu duyurdu ve Çin telekom devi için ABD firmalarına yeni ürünler almasını veya satmasını yasaklayan ticari kısıtlamalar getirdi. Bir ABD firması olarak Google, Android servislerini de Huawei cihazlarından çekeceğini duyurdu geçtiğimiz hafta.
Yaşanan bu sorunların ardından şirketin yaklaşmakta olan işletim sisteminin Hongmeng adı altında geliştirildiğini ve 2012 yılından bu yana etkin bir gelişim içinde olduğunu öğrendik.
Huawei bu işletim sistemini cihazlarında dahili süreç boyunca test ediyordu, ancak firma geliştirmenin kesinlikle Hongmeng olarak adlandırılacağını açıkça söylemedi ancak bunun işletim sistemi ile ilgili bir şeyler olduğunu doğruladı.
Ardından ortaya çıkan detaylar dahilinde Huawei’nin işletim sisteminin Linux’a dayandığını ve Hongmeng adının Çin mitolojisiyle ilgili olduğunu ortaya koydu. Ayrıca bu işletim sistemi akıllı telefonlar ve dizüstü bilgisayarlar da dahil olmak üzere birden fazla platform için evrensel bir işletim sistemi olarak kullanılabilecek.
Huawei’nin tüketici şirketi CEO'su Yu Chengdong’a göre, Huawei’nin kendini geliştirebilen ilk işletim sistemi yakında piyasaya sürülecek ve en erken ve en geç gelecek yıl bahar aylarında bizlerin beğenisine sunulacak. Yeni Huawei OS, tüm Huawei telefonları, tabletler, TV ve giyilebilir cihazlar ile uyumlu olacak.
Bu sistem özellikle tüm Huawei cihazlarına sıçrayacağı için firma adına güzel bir inşa oluşturacak. Tüm kontrol tek bir merkezde olacak diyebiliriz. Eh haliyle bu da kullanıcıların işine yarayacak.
Güncellemeler için direkt birinci parti firma devreye girebilecek. Her şey daha hızlı ve sistemli bir şekilde işleyecek. Ayrıca işletim sisteminin tüm Android uygulamalarını destekleyeceğini ve uygulama mağazası olarak “Aptoide” ile geleceğini de belirtmeden geçmeyelim.
Portekiz yerelli şirket, ambargo durumunda da yasaklardan etkilenmeyecek. Peki ya siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Huawei'nin bağımsız bir şekilde artık işlerini yönetecek olması sizce nasıl etkiler doğuracaktır? Düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizlere aktarmayı unutmayın.