Google'dan hesap geçmişi için güvenlik adımı!

Hangi siteleri ziyaret ettiğiniz, neleri aradığınız ve daha birçok bilgiyi kaydeden Google geçmiş verileri için ekstra koruma getirdi.

Google, Chrome verileri ve Asistan konuşmaları gibi bütün Google ürünlerini kullanırken yaptığınız aktivitelerin verilerini etkinlik geçmişine kaydediyor. Hesabınızın açık olduğu cihazda hangi sitelere girildiğini, hangi kelimelerin aratıldığı ve hatta Asistan ile yapılan konuşmalara kadar bütün verilere ulaşabiliyorsunuz. Üstelik bunlara erişmek için tek yapmanız gereken şey telefonunuzun elinizde olması.

Akıllı telefonunuzu erişimi olan herhangi bir kişi açık olan Google hesabınıza girip etkinlik geçmişinizi görüntüleyebiliyor. Google bu güvenlik zafiyetini ortadan kaldıran bir yeniliğe imza attı.

Google etkinlik geçmişine parola geliyor

Telefonunuzun Ayarlar menüsündeki Google bölümünden veya Etkinliğim sayfasından ulaşabileceğiniz bölümü artık parola ile koruma altına alabilirsiniz. Google parola koyup koymama tercihini tamamen kullanıcılara bırakacak. Verilerinizin tehlikede olmadığını düşünüyorsanız ve korumaya ihtiyacınız yoksa güvenlik doğrulamasını aktifleştirmeyebilirsiniz.

Ek güvenlik etkinleştirildiğinde, etkinlik geçmişinizin görüntülenebilmesi ve oradaki verilerin silinebilmesi için Google hesabın doğrulanmasını isteyecek. Bunu verilerinizin sizin bilginiz dışında erişime açılmasını engellemek için yapan Google, bu sayede verilerinizi korumuş olacak. Fakat bu ayar yalnızca Etkinliğim bölümünde geçerli olacak. Diğer bölümler için doğrulama gerekmeyecek.

Google hesap geçmişi koruması nasıl aktifleştirilir

İlk olarak "Etkinliğim" sayfasına girin ve Google hesabınızın şifresini yazın.

Bundan sonra "Etkinliğim" sayfasında bulunan "Etkinliğim doğrulamasını yönet" seçeneğine tıklayın

Açılan yeni pencerede "Ek doğrulama iste" seçeneğini seçin ve kaydedin

Bu adımlardan sonra Google etkinlik geçmişine her girmek istediğinizde sizden hesabınızın parolası istenecek. Şifreyi yanlış girmeniz durumunda geçmişe ulaşamayacaksınız.

Devekuşuna benzeyen robot!
YouTube reklam politikasında bomba değişiklik
Tesla kullanıcıları şokta, 700 bin araç geri çağırıldı
Sonraki Haber