Google Cloud, Ethereum için Blockchain Node Engine'i duyurdu!

Google Cloud, Ethereum'da başlatmak üzere Blockchain Node Engine'i duyurdu!

Google Cloud, blok zinciri teknolojisi bilgilerin taşınma ve saklanma şeklini değiştirmeye devam ederken , blok zinciri tabanlı platformlarda yeni ürünler oluşturma ve yayınlama konusunda Web3 geliştiricilerini destekleme çabalarını genişletiyor.

Google Cloud, Ethereum için Blockchain Node Engine'i duyurdu!

27 Ekim'de Google Cloud , Web3 geliştiricilerine blok zinciri tabanlı platformlarda yeni ürünler oluşturma ve dağıtma konusunda yardımcı olmayı amaçlayan blok zinciri tabanlı bir araç olan Blok Zinciri Düğüm Motorunun piyasaya sürüldüğünü duyurdu.

Web3 geliştirme için tam olarak yönetilen bir düğüm barındırma olan Blockchain Node Engine, başlangıçta ilk ağı olarak Ethereum'u ( ETH ) destekleyecektir. Bu, blok zinciri geliştiricilerinin blok zincirine güvenli erişime sahip tam olarak yönetilen Ethereum düğümleri sunmasına izin verecektir.

Düğüm senkronizasyonunu hızlandırın

Google, bir düğümü manuel olarak dağıtmanın, bir Ethereum istemcisi (örneğin, geth) yüklemek ve düğümün ağ ile senkronize edilmesini beklemek gibi bir bilgi işlem örneğinin sağlanmasını gerektirdiğini not eder. İlk bloktan (yani, “genesis”) tam bir düğümü senkronize etmek birkaç gün sürebilir.

Bu nedenle, Google Cloud'un Blok Zinciri Düğüm Motoru, geliştiricilerin tek bir işlemle yeni bir düğüm dağıtmasına ve bölge ve ağı (mainnet, testnet) seçmesine olanak tanıyarak bu süreci hızlandırmaya ve basitleştirmeye yardımcı olmayı amaçlıyor.

Eklenen güvenlik yapılandırmaları

Ayrıca, Blok Zinciri Düğüm Motoru, düğümlere istenmeyen erişimi önlemeye yardımcı olabilecek güvenlik ayarlarına sahiptir. Bu satırda, düğümler bir Sanal Özel Bulut güvenlik duvarının arkasına yerleştirildiğinde yalnızca güvenilir makineler ve kullanıcılar istemci uç noktalarına bağlanabilir.

Ayrıca, tamamen yönetilen bir hizmet olduğundan, Blockchain Node Engine'in kullanılabilirliği konusunda endişelenmenize gerek yoktur. Düğümler Google Cloud tarafından sürekli olarak izleniyor ve bir şeyler ters giderse, "kesintiler sırasında gerektiğinde onları yeniden başlatır".

Google Cloud, Blockchain Node Engine'in "uzmanlaşmış bir DevOps ekibine olan ihtiyacı azaltarak" ve "Google Cloud'un hizmet düzeyi sözleşmesini (SLA) sunarak" altyapı yerine kullanıcılara konsantre olmalarını sağlayacağını iddia ediyor.

Başka yerlerde,  teknoloji  devi , bu yıl gelir artışındaki yavaşlamayı büyük ölçüde, ayı piyasasının getirdiği kripto varlıklarıyla uğraşanlar da dahil olmak üzere finansal kuruluşların reklam harcamalarındaki düşüşe bağladı.

Black Friday için çılgın kampanya! 18 TL’ye iPhone 14 satacaklar! Yetişen alacak!
İşte 2022'nin en iyi 10 lüks Spor Sedan otomobili
Teknoloji ve Stil Buluşuyor: Fitness Eğitmeni Gözünden Huawei Watch GT 5 Deneyimi
Sonraki Haber