Google, Android’in kronikleşmiş sorununa çözüm getirecek

Amerikalı teknoloji devi Google, mobil işletim sistemi Android’i iyileştirmek ve kronikleşen sorunlarını çözmek için yeni adımlar atacak.

Android, dünya çapında popülerliği ve sayısız farklı üreticinin kullandığı bir işletim sistemi olmasına rağmen, çeşitli kronik sorunları bulunmaktadır. Bu sorunların en büyük nedeni, farklı tür ve özelliklere sahip cihazlar yaratan üreticilerdir. Bu durum, hem Google hem de uygulama geliştiriciler için zorluk yaratır. Ancak bazen kolayca çözülebilecek sorunlar da görüyoruz ancak çözülmezler. Neyse ki, Google bu problemlerden birini çözme konusunda ilk adımı attı. Şirket, tabletler ve katlanabilir telefonlar gibi daha büyük ekranlarda uygulamaların çalışma şeklini iyileştirmeyi planlıyor. İşte detaylar...

Android akıllı telefon kullanıcıları genellikle uygulamaları çalıştırırken çeşitli modeller ve üreticiler arasındaki çeşitlilik nedeniyle önemli sorunlarla karşılaşmazlar. Ancak, tabletler ve katlanabilir telefonlar gibi yeni teknolojilere geçildiğinde durum değişiyor. Birçok uygulama, büyük ekranlarda iyi çalışacak şekilde tasarlanmadı, bu da kullanıcı deneyiminin yetersiz kalmasına yol açtı. Örneğin, bir uygulama ekstra ekran alanını kullanmayabilir veya kontroller rahat bir kullanım için çok küçük olabilir. Bu durum, insanların uygulamayı kullanmasını zorlaştırabilir veya tamamen kullanmaktan vazgeçmelerine neden olabilir. Neyse ki, tüm bu sorunlar giderek daha az problem oluyor.

Google, Android’in kronikleşmiş sorununa çözüm getirecek

Google, kısacası, "Uygulamanızı büyük ekranlar için harika yaparsanız, Play Store'da uygulamanızı bulmayı kolaylaştırırız" diyor. Büyük ekranlar için Google'ın yönergelerini takip eden uygulamalar artık arama sonuçlarında daha yukarıda görünecek. Ağustos'tan itibaren boyutlarını ayarlayabilen, tüm ekranı doldurabilen ve hem dikey hem de yatay görünümlerde iyi çalışabilen uygulamalar daha görünür olacak.

Google ayrıca uygulamanın farklı cihazlarda nasıl göründüğüne dair resimler göstermeyi de planlıyor. Bu şekilde, bir uygulamayı indirmeyi düşünüyorsanız, tabletinizde veya katlanabilir telefonunuzda nasıl görüneceğini bileceksiniz. Play Store, bir uygulamanın büyük ekranlarda iyi çalışmadığı durumda sizi uyaracak. İlk olarak, çöken veya iyi çalışmayan uygulamalar hakkında uyarı verecek. Ancak şirket, bir uygulamanın büyük ekranlar için iyi tasarlanmadığını kullanıcılara bildirmenin diğer yollarını da araştırıyor.

Bu durum, Pixel Fold veya yeni tanıtılan Samsung Galaxy Z Fold 5 gibi cihazları kullanan kişiler için harika bir haber. Bu değişikliklerle Google, tüm uygulamaların tüm cihazlarda düzgün çalıştığından ve yeni teknolojileri desteklediğinden emin olmak için çaba gösterdiklerini gösteriyor.

Koç Holding açıkladı: Yapı Kredi satıldı!
120 yılın en sıcak yaz mevsiminde serinlemek için bunları yapın!
Otomotiv sektöründe büyük panik, sektörün yüzde 50'si işten çıkarılabilir
Sonraki Haber