Facebook yüzünüzü neden bu kadar önemsiyor?

Facebook Face.com'u alarak yeni gelişmeler sunacak.

Geçtiğimiz günlerde Facebook, Face.com'u 60 milyon dolara almıştı. Face.com'un KLIK uygulamasıyla otomatik etikeleme yapmak Facebook'un yeni fikirleri arasında yer alıyor. Kullanıcıların önceki resimlerinden yola çıkarak daha sonra koyduklarını tanıyarak etiketleme yapmayı düşünüyor. Fotoğraf etiketleme sistemi Facebook'un yaygınlaştığı günden beri en çok ilgi gören özelliklerinden biridir. Eğer KLIK uygulamasıyla yapamazsa alternatif uygulama olarak PhotoTagger'ı kullanacak.

Mike Isaac'
in yaptığı açıklamalara göre Facebook yüz tanıma sistemini devreye koyamazsa akıllı telefon ve tablet uygulamaları yapan telefon şirketleriyle anlaşmaya gideceğini belirtti. Ayrıca ilk aşamada bu uygulamanın sadece bilgisayarlar üzerinden uygulanabileceğini, telefonlar için uyumlu olmayacağını belirtiyor. Telefonlar için bu uygulamanın hızlı işlemeyeceği ve çok zaman alacağı düşünülüyor.




Bu gelişmeler Facebook'un son zamanlarda kamera ve fotoğraf yükleme işlemlerini kolaylaştırıcı uygulamalar üzerine yoğunlaşmasının sebebini açıklıyor. Face.com'un CEO'u Gil Hirsch telefonların insanların hayatında büyük yeri olduğunu ve telefonlara aktarmak için araştırma yaptıklarını söyledi. Facebook kullanıcılarının fotoğraf ve anılarını arkadaşlarıyla paylaşmasına önem verdiklerini ve Face.com'un da sağlayacağı teknolojiyle daha iyi bir deneyim sunacağını belirtti.

İnternetteki fotoğraf paylaşım alanında en popüler yerin Facebook'a ait olması nedeniyle bu uygulama ünlü sosyal paylaşım sitesi için büyük önem taşıyor. Silikon Vadi temsilcisinin yaptığı açıklamaya göre kullanıcılar günde ortalama 300 milyon fotoğraf paylaşılıyor. Bazı kullanıcılar üzerinde bu uygulamayı deneyen Facebook başarısız olduğu noktaları saptadı ve hala geliştirme aşamasında. Deneme yapılan kullanıcıların söylediklerine göre otomatik etiketleme yapılan insanların birbirine karıştığı belirtildi.



Ayrıca Facebook kullanıcılara yüz tanıma sistemini kullanmama seçeneği de verecek. Eğer bu uygulamayı güvenli bulmadıysanız gizlilik ayarlarınızdan düzeltebileceksiniz.

Apple, Çin'de 'haksız' bakım koşulları ile suçlanıyor!
Twitter sessizce büyüyor!
Kalp krizi riskini azaltacak beş basit önlem
Sonraki Haber