En büyük sosyal medya krizleri!

İşte rekor sayılara ulaşan sosyal medya krizleri!

Günümüzde firmaların para kaynaklarından biri de sosyal medya. Ancak bazı şirketler sosyal medyanın diline düşmeye görsün. Apple bu yıl iPhone 5 ile sosyal medyanın epey diline düştü ancak bahsetmek istediğimiz tam olarak bu değil,  sosyal krizler.

Bunlardan son yıllarda yaşanan en önemlilerini sizlerle paylaşacağız. Bildiğiniz gibi son dönemlerde yaşanan olaylarda sosyal ağların payı oldukça fazla. Kahire'de yaşanan demokrasi direnişleri de bunlardan biri yaşanmıştı. Aşağıda orijinal twiti görebileceğiniz olay Kenneth Cole'un twitiyle gerçekleşmişti. Alaya alan bir dil kullanan Kennet Cole negatif tepkiler alarak televizyon kanallarında özür dilemek zorunda kalmıştı.

Netflix Temmuz 2011'de %60 oranında zam yapmıştı. Aylık aboneler bu haberle çılgına dönmüş ve bir de sosyal medyaya yayılınca şirket gelirleri bir kaç ay içinde %50'den fazla düştü. Bu düşüş firma için büyük bir krize neden olmuştu.

Twitter'da Chrysler tarafından küfürlü bir içerik de hızla tüm sosyal medyada yayılmıştı. Olaydan sonra twit hemen silinmesine rağmen yayılması engellenemedi ve sosyal medyadan sorumlu kişi işten çıkartıldı.

Benzer bir olay da Vodafone tarafından gerçekleştirilmişti. Vodafone'un yayınladığı 'homo' kelimesi geçen twit kısa sürede kaldırılmasına rağmen 9000 kişiye ulaşmıştı. Vodafon olayın ardından sosyal medya sorumlusunu işten çıkardığını belirterek özür dilemişti.

Red Cross Amerika'nın Kızılay'ı olarak bilinen kuruluşlarından biridir. Sosyal medya yetkilisi kendi hesabından atacağı alkol içerikli bir mesajı yanlışlıkla Red Cross'tan atması nedeniyle firma konusunda bazı söylemlere yol açtı. Red Cross bu tür krizleri en iyi yöneten firmalardan biriydi. Daha sonra alkolik olmadıklarını ve ciddiyetle çalıştıklarını belirten bir özür mesajı yayınlayarak durumu telafi etti.

CNN editörlerinden Octavia Nasr Hizbollahın Şii lideri Ayatollah Muhammet Hüseyin Fadıllah'a duyduğu saygıyı belirttikten sonra işten ayrılmıştı.

Donut üreticisi firmalardan olan Entenmann #notguilty yani suçlu değil etiketini ticari amaçlı kullanarak büyük bir tepki toplamıştı.

Gilbert Gottfried Japonya'da 2011 yılında Tsunami felaketiyle dalga geçmişti. Gottfried Japonlar denize gitmiyor deniz onlara geliyor gibi ifadelerle bu doğal afetle dalga geçmişti. Gilbert bunun ardından AFLAC resmi basın sözcülüğü görevinden alındı.

Mercedes'in yeni elektirikli aracı: 2014 Mercedes SLS AMG Electric Drive!
Demiryolu şirketinden Apple'a patent darbesi!
Tam bir hayal kırıklığı: Samsung Galaxy S25 Ultra'da bu özellik olmayacak
Sonraki Haber