EMC iklim değişikliğine karşı savaş açtı!

EMC İklim Değişikliği Çalışmalarına Katılan Dünyanın Lider Şirketlerinden Biri Oldu

EMC, sera gazı salınımını azaltma ve iklim değişikliğinin etkilerini hafifletmeye yönelik eylem ve stratejilerinden dolayı sürdürülebilir ekonomileri yönlendiren uluslararası sivil toplum örgütü CDP tarafından övgüye değer bulundu. EMC, A Listesi’nde CDP’nin metodolojileriyle bağımsız olarak değerlendirilen binlerce şirketten en yüksek puanı alan %5’lik bölüme girerek A listesinde yer almaya hak kazandı.

Bununla birlikte EMC, yedinci kez CDLI (İklimle ilgili Kamuoyunu Bilgilendiren Liderler) Endeksinde yer aldı. CDLI Endeksi Standart and Poor’un 500 Endeksinde yer alan (S&P 500); iklim değişikliği ile ilgili kamuoyunu bilgilendirme konusunda yüksek düzeyde şeffaflık gösteren ve verilerin kalitesine de en üst seviyede ihtimam gösteren şirketlere dikkat çekiyor. EMC tam puan olan 100 puan alarak, iklimle ilgili sağlam verilere sahip olduğunu ve iklime yönelik kurumsal konulara hakim olduğunu bir kez daha gösterdi.

EMC yakın zaman önce de 80’den fazla Amerikan şirketi ile birlikte salınımı azaltma, düşük karbonlu yatırımları artırma, daha fazla temiz enerji kullanma ve daha fazla sürdürülebilir işletme kurma taahhüdü vererek American Business Act on Climate Pledge’e katılmıştı.

CDP Yönetim Kurulu Başkanı ve Kurucu Ortak Paul Dickinson yaptığı açıklamada, “Kurumların konuya etkisi oldukça fazla. İklim konusunda önderlik yaparak düşük karbonlu bir geleceğe uzanan yolu aydınlatan A Listesi’ndeki tüm şirketleri kutluyoruz. İklim değişikliği ile ilgili kurumların attığı adımların yarattığı ivme iklim değişikliği konusunda son raddeye gelindiğini öngörüyor. Şirketler potansiyellerini tam olarak kullanma konusunda temkinli. Hem ulusal hem de uluslararası bağlamda onları destekleyecek ve sektördeki şirketlerin katılımını sağlayacak iddialı bir plana ihtiyaçları var” dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan EMC Başkan Yardımcısı ve Sürdürülebilirlik Başkanı Kathrin Winkler, “A Listesine girmemiz ve CDLI Endeksi’nde yer almamız EMC’nin sağlıklı bir küresel ekonomiye, çevreye ve toplumlara verdiği büyük önemi yansıtıyor. Yeteneklerimizi ve teknolojimizi herkes için sürdürülebilir bir gelecek oluşturmak için kullandığımızı gösteriyor. Dünyadaki tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Sizin azimli çalışmalarınız sayesinde bugün bu noktaya geldik. Bu çalışmalar sayesinde EMC’nin sürdürülebilirlik yolculuğu devam edecektir” dedi.

EMC, işletmelere veri artışının getirdiği gereklilikleri hem uygun maliyetle hem de etkin enerji kullanımı ile karşılayan teknolojiler sunmak için bilime dayalı hedefler belirliyor ve bu hedefleri paylaşıyor. EMC, kurumsal stratejisini; salınımı azaltmaya ve yenilenebilir enerjiye yönelik agresif orta ve uzun vadeli hedefleri ile örtüştürerek değer zinciri içinde iklim değişikliğine etkisini minimum düzeye getirmeye odaklanıyor. EMC’nin 2050 senesine kadar ( Bali İklim Deklarasyonu 2007) sera gazı salınımını %80 azaltma hedefine ulaşmak için 2020 senesine kadar gerçekleştirmeyi vaat ettiği taahhütler:

  1. Küresel Kapsam 1 ve Kapsam 2 GHG salınımını 2010 senesinin seviyesinin altına indirmek (%40 oranında azaltma)
  2. Tüm dünyada elektrik ihtiyacının en az %20’sini yenilenebilir kaynaklardan karşılamak
  3. Tüm donanım ve yazılım ürünlerinin yeni sürümlerinerinin bir önceki sürümden daha verimli olmasını sağlamak.
Formula 1'e Katılsalar Yadırganmayacak Dünyanın En Hızlı Helikopterler
Duyduğunuzda İnanmamanız Gereken Yanlış Bilgiler
BYD’nin yapamadığını Chery yapıyor, 700.000 TL’ye sıfır otomobil
Sonraki Haber