Elon Musk'tan şok istek! Herkes şaştı kaldı

Elon Musk'ın avukatları, iki taraf bir anlaşmaya varmaya çalışırken, Twitter ile yapılacak olan duruşmanın iptal edilmesini resmen istedi.

Yeni bir mahkeme başvurusunda Musk'ın avukatları, hakimden şu anda 17 Ekim'de başlaması planlanan duruşmayı durdurmasını istedi.

Bu haftanın başlarında, Musk'ın kampı, Musk'ın finansmanının geçmesine ve duruşmanın ertelenmesine bağlı olarak, Twitter'ı hisse başına 54.20 dolardan satın almak için orijinal anlaşmaya devam etmeyi teklif etmişti. Twitter, anlaşmayı kapatma niyetinde olduğunu söylemişti.

Elon Musk'tan şok istek! Herkes şaştı kaldı

Bu kesinlikle iki tarafı bir anlaşmaya çok daha yakınlaştırıyor gibi görünse de, davanın sonu anlamına gelmiyor. New York Times, Twitter’ın bir anlaşma kesinleşene ve şirketin hissedarlarına ödeme yapılana kadar davayı iptal etmek istemediğini bildirdi. Muhtemelen başka noktalar da vardır. Bloomberg salı günü yaptığı açıklamada, “Musk, platform yöneticilerinin kendisini ve diğer yatırımcıları spam ve robot hesaplarının sayısı konusunda yanlış yönlendirdiği iddiaları üzerine dolandırıcılık davası açma haklarını da saklı tutmaya çalışıyor” dedi.

Musk'ın avukatları, en son dosyalamalarında, Twitter'ın anlaşmayı tehlikeye attığını yazarak dava üzerindeki anlaşmazlığı doğruladı. Musk'ın avukatları, "Twitter evet cevabını kabul etmeyecek" diye yazıyor.

“Şaşırtıcı bir şekilde, anlaşmayı pervasızca riske atarak ve hissedarlarının çıkarlarıyla kumar oynayarak bu davaya devam etmekte ısrar ettiler. Tarafların, işlemi tamamlamak ve işin bir geçişine hazırlanmak için gerekli Borç Finansmanını güvence altına almaya odaklanmalarına izin vermek yerine, bunun yerine, keşif ve gereksiz bir denemeyi tamamlayarak tarafların dikkati dağılmaya devam edecek.”

Talep, Musk'ın davada görevden alınmasının planlandığı gün geldi. İfade ikinci kez ertelendi. Musk'ın avukatları, anlaşmanın "28 Ekim veya civarında" kapanmasını beklediklerini söylüyor.

Dünyanın en büyük 10 yatı - 2022
Uçaklarda AirTag yasaklanıyor! Gündeme bomba gibi düştü
Telsizler uzaktan patlatıldı, peki telefonlarımızı da patlatabilirler mi?
Sonraki Haber