Elon Musk, Starlink açıklaması: Devam ediyoruz!

SpaceX, Ukrayna'da Starlink uydu hizmetini finanse etmeye devam edebilir veya etmeyebilir. İşte Elon Musk'ın söyledikleri.

Milyarder Elon Musk Cumartesi günü bir tweet'te roket şirketi SpaceX'in Ukrayna'daki uydu tabanlı Starlink internet hizmetini finanse etmeye devam edebileceğini söyledi. Ancak milyarderin tonu ve ifadesi aynı zamanda alaycı olma olasılığını da artırdı ve projenin gelecekteki finansmanı konusunda bir belirsizlik oluşturdu.

Musk, twitter'ı sık sık şakalar yapmak ve ilginç tweetler atmak için kullanıyor. Hatta bazen şirketlerinden birinin kendi koku serisini satmaya başlayacağını öne süren bir dizi tweet bile attı. Bu nedenle, attığı tweetler ile SpaceX'in gerçekten Ukrayna'da hizmet için gelecek planları yapıp yamadığı kesin olarak anlaşılmış değil.

Cuma günü, üst düzey ABD'li yetkililer Musk'ın Savunma Bakanlığı'ndan Starlink'in Ukrayna'da sağladığı hizmet için finansmanı devralmasını resmen istediğini doğruladı. 2.200'den fazla düşük yörüngeli uydu kullanarak geniş bir internet ağı hizmeti sağlayan Starlink,  Rusya'nın Şubat işgaline karşı savunmasının başlarından bu yana, Ukrayna askeri kuvvetleri için önemli savaş alanı iletişimi sağladı.

Musk, Cumartesi günü Twitter'da "Lanet olsun... Starlink hala para kaybediyor ve diğer şirketler milyarlarca dolar vergi mükellefi alıyor olsa da, biz sadece Ukrayna hükümetini ücretsiz olarak finanse etmeye devam edeceğiz" dedi.

Cuma günü erken saatlerde ise Musk, Ukrayna'nın iletişim ihtiyaçlarını desteklemenin SpaceX'e ayda 20 milyon dolara mal olduğunu tweetlemişti. ABD askeri yetkilileri, milyarderin şirketiyle savaşın parçaladığı ülkede Starlink hizmetinin finansmanını devralma konusunda iletişim kurduğunu doğruladı. 

Enerji sorunu ortadan kalkıyor! Rekor üstüne rekor kırıldı
En iyi 10 Bobber tarzı motosiklet
Apple Türkiye şaşırttı, yüzde yüz zam kullanıcıları isyan ettirdi
Sonraki Haber