E-Faturaya geçiş için son günler
24 bin mükellef için zorunlu olan e-Faturaya geçiş süresi 31 Mart’ta doluyor!
Vergi Usul Kanunu (VUK) tebliği ile hayata geçirilen, veri formatı ve standardı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından belirlenen e-Fatura uygulamasına son başvuru tarihi 31 Mart’ta doluyor! Böylece, son başvuru tarihi yoğunluk nedeniyle 31 Aralık 2013’ten 31 Mart 2014’e ertelenen e-Fatura başvurusu için son aya girildi. 24 bin mükellefi kapsayan e-Fatura uygulamasına o tarihe kadar geçmeyenlere cezai işlem uygulanacak.
E-Dönüşüm sürecinin önemli bir ayağını oluşturan e-Fatura, süreçleri hızlandırmanın yanı sıra ekonomik ve çevresel fayda da sağlıyor. 24 bin mükellefin e-Faturaya geçmesiyle, yılda ortalama 48 bin ağacın kesilmesinin önüne geçileceği tahmin ediliyor.
Türkiye’nin e-Fatura, Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) ve e-Arşiv hizmetlerini bir arada sunan ilk ve tek kurumu olan TÜRKKEP, sunduğu avantajlı hizmetlerle e-Fatura mükelleflerinin işlerine büyük kolaylıklar getiriyor.
E-Fatura dönüşüm süreci kurumlara ne katacak?
E-Ticaretin bir gereği olan Elektronik Fatura (e-Fatura) sayesinde, şirketler kâğıt faturalardan kurtulacak, faturaların basılması, gönderilmesi, alınması ve saklanması kolaylaşacak, hızlı, verimli ve çok daha düşük maliyetli hale gelecek. TÜRKKEP müşterilerine mevzuata uygun, hızlı, her tür muhasebe yazılımıyla çalışabilen e-Fatura hizmeti ve Saklamacı Kuruluş Yetkisi ile sunduğu e-Arşiv hizmetinin yanı sıra, diğer özel entegratörlerden farklı olarak sunduğu KEP hizmetleriyle müşterilerinin ticari, resmi ve hukuki belge paylaşımlarını yasal geçerli ve güvenli biçimde, çok düşük maliyetle yapabilmesini sağlıyor.
TÜRKKEP e-Fatura hizmetini seçen kurumlar:
- Fatura maliyetini 10’da 1’e düşürecek,
- Basılı faturanın gönderimi günler sürerken, e-Faturayı saniyeler içinde gönderebilecek,
- Kâğıt fatura kullanımı sırasında harcanan işgücünü 6’da 1’e düşürecek,
- Hem faturalarını arşivlemek için yer ayırmaktan, saklama zorluklarından ve masraflarından kurtulacak hem de e-Faturalarını uzun yıllar güvenle saklayacak,
- Müşterilere yanlış fatura gitmesinin önüne geçecek,
- E-Fatura sayesinde ödeme ve tahsilat süreçlerini hızlandıracak,
- Doğanın korunmasına ve daha az enerji harcanmasına katkı sağlayacak,
- Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığının yaptığı ve bundan sonra yapacağı düzenlemelere kolaylıkla ve daha az maliyetle uyum sağlayacak,
- Kurumsal itibar ve imajına önemli katkı sağlayacaktır.
E-Fatura hizmetini nasıl alabilirsiniz?
E-Faturaya geçişte mükelleflerin 3 farklı yöntemden birini seçmeleri gerekiyor. Bu yöntemler; Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) e-Fatura portalını kullanmak, GİB’e doğrudan entegrasyon ile bağlanmak ve GİB’nin yetkili kıldığı Özel Entegratörler ile e-Faturaya geçmektir. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yetkilendirilen e-Fatura Özel Entegratörlerden biri olan TÜRKKEP e-Faturaya geçişte müşteriyle çözüm ortağı anlayışıyla çalışarak, onların sahip olduğu Logo, Netsis, SAP, Micro ve benzeri herhangi bir muhasabe veya ERP yazılımı ile e-Fatura sisteminin birkaç yöntemle entegrasyonunu kolayca sağlamaktadır. Türkiye’nin her yerinde yaygın 100’ü aşkın çözüm merkezleriyle müşterilerine yerinde kurulum, entegrasyon ve eğitim hizmetleri vererek her bir müşteriye kendi ihtiyaçlarına uygun çözüm ve hizmet vermektedir. Müşteriler e-Fatura gönderip, alabilir hale geldikten sonra da, 7/24 müşteri destek hattıyla her an gerekli desteği almaktadır.