E-devlet’ten çalınan veriler satışa çıkarıldı

Geçtiğimiz günlerde e-devlet üzerinden çalınan verilerin satılacağı üzerinden bazı iddialar ortaya atılmıştı. İşte tüm detaylar.

Kısa süre önce e-devlet üzerine yapılan saldırılar sonucunda milyonlarca kişinin verileri ele geçirilmişti. Bu durum ilk olarak inkar edilmiş fakat sonrasında verilerin çalındığı itiraf edilmişti. Hatta bunun için Google Türkiye ile temasa geçilmişti.

Çalınan verilerin bir drive klasörüne yüklendiği ve Google’un bu klasörü erişime kapatması talep edilmişti. Tüm bu mesaiye rağmen veriler internette satışa çıktı.

İddialara göre verileri çalanlar e-devlet benzeri bir site kurdular. Sonrasında ise 200 TL üyelik ücreti karşılığında bu verileri üyelerle paylaştılar.

E-devlet’ten çalınan veriler satışa çıkarıldı

Zaten bazı verilerin bulunduğu panellerin para karşılığında satıldığı biliniyordu. Fakat bu denli büyük bir veri sızıntısı şimdiye kadar hiç gerçekleşmemişti. Şu anda 200 TL para veren hemen hemen herkes e-devlet üzerindeki verilerin büyük bir kısmına tek tıkla ulaşabilir.

Şu anda ne yazık ki bu sızıntı karşısında yapılacak fazla bir şey yok. Muhtemelen bu siteye erişim engeli gelecektir. Fakat erişim engeli bu sitelere VPN ile ulaşılmasının önünü kapatamıyor. Nitekim hükümetin bu sızıntı karşısında nasıl bir adım atacağı şimdilik merak konusu.

NothingOS 3.0 Yapay Zeka Odağı Sunan Özellikleriyle Tanıtıldı
IPTV’den maç izleyenlere ceza yok, yüreklere su serpildi
Nintendo Switch 2 en az PS4 kadar güçlü olacak
Sonraki Haber