Dünyayı yeniden şekillendirebilecek 20 dev altyapı projesi

Dünyayı yeniden şekillendirebilecek 20 dev altyapı projesi haberimizde. Bu projeler içinde Türkiye de var!

Dünyanın çeşitli yerlerinde oldukça etkileyici büyük projeler bulunuyor. Ülkenin 42 milyon insanını bir araya getirme arayışı içinde bulunan ve üç büyük Çin kentini birbirine bağlayan Hong Kong-Zhuhai-Makau Köprüsü. Veya Norveç'in fiyortlar arasındaki seyahat zamanlarını yarıya indirmek için dünyanın ilk batan tünelini inşa etme planı bu projeler arasında yer alıyor.

Bu çabalar ve diğerleri, muazzam projelere milyarlarca doların yatırım yaparak toplumun dünyayı yaşamak için daha iyi bir yer haline getirebileceğini göstermektedir.

İşte dünyanın şimdiye kadar gördüğü en büyük projelerden bazıları.

 Eylül 2016'da tamamlanan Çin'in Pingtang teleskopu şimdi dünyanın en büyük radyo teleskobu. Çanağı 1,640 ayak ölçülerinde ve Dünya'dan 1,000 ışık yılı daha fazla sinyal yakalayabilir.

 

2020'de tamamlanması planlanan Çin'in planlı şehri Nanhui New City, yaklaşık 1 milyon insanı barındıracak. Yetkililer, her yıl 450 bin insanın 107 kilometre karelik bir alanda, 10 milyon turistin oraya buraya gelmesini bekliyorlar.

 

17 yıllık inşaatın ardından Gotthard Base Tüneli, 1 Haziran 2016'da İsviçre'de açıldı. 35 mil uzunluğunda, Alpler'de seyahat ederken benzersiz bir verimlilik sunan dünyanın en uzun ve en derin tren tüneli oldu.

 

Yeni genişletilen Panama Kanalı, ilk açılışından 102 yıl sonra Haziran ayı başında halka tanıtıldı. Suyolu kapasitesinin üç katına çıkmak 5,4 milyar dolar ve 40,000 işçi ile oldu.

2026'da, açılacak "The Bride" olarak bilinen Irak'taki bir gökdelen, güneş panellerinin bir "perdesi" ni andırır ve tükettiği kadar enerji üretir. 3.79 metre yüksekliğinde olacak ve park, ofis, restoran ve demiryolu sistemi içeriyor olacak.

 

2011 yılında tamamlanan Çin'in Jiaozhou Körfezi Köprüsü, dünyanın yaklaşık en geniş çapraz deniz köprüsünü oluşturuyor ve neredeyse yalnızca bir maraton uzunluğu olan yaklaşık 26 mil boyunca uzanıyor. Doğu Çin ile Huangdao adası arasında gidenler için seyahat süresini yarıya düşürdü.

 

2015 yılında Brezilya ve Paraguay sınırındaki Itaipu Barajı, dünyadaki barajların çoğundan 89.5 Twh enerji üretti. Paraguay'ın toplam enerjisinin% 75'ini ve Brezilya'nın yaklaşık% 20'sini tedarik etmektedir.

 

Londra'nın Crossrail projesi, mevcut Underground sistemine büyük bir yükseltme ve şimdiye kadar Avrupa'da yapılan en büyük inşaat projesidir. 10 yeni tren hattı içeriyor ve 30 mevcut istasyonu yepyeni tünellerle bağlamaktadır. 2017'de hizmete başlayacak ve 2020 yılına kadar tamamen faaliyete geçecek.

 

2014 yılında Güney Afrika'da açılan Jasper güneş enerjisi binası, yılda yaklaşık 180.000 megawatt saatlik bir elektrik enerjisi üretiyor ve bu kapasiteyi 80.000 eve ulaştırabiliyor. Kıtadaki en büyük güneş enerjisi projesidir.

 

Hyderabad Metro Rayı, 46 kilometrelik hafif raylı sistemdir ve bu da nihayet iletişim tabanlı tren kontrolünü Hindistan'a getirecektir. Bunun 2017'de tamamlanması bekleniyor.

 

Hong Kong-Zhuhai-Makau Köprüsü projesi 2017'de tamamlandığında, Çin'in Pearl River Deltasındaki üç şehri 42 milyon kişiden oluşan bir mega kent oluşturacak şekilde birleştiriyor.

 

Dubai'nin Mall of the World, Mall of America'dan dokuz kat daha büyük devasa bir kubbeli yapı olacak. 2029'da açıldığında, sıcaklık kontrollü olacak, binlerce otel odası olacak ve kendi transit hattına sahip olacak.

 

Google'ın ana şirketi Alphabet Inc., "Akıllı Şehirler" in oluşturulması için planlar geliştiriyor. ABD genelinde, eksiksiz İnternet erişimi, yenilenebilir enerji ve otomatik teknolojinin en yeni alanı olan yeniden yapılandırılmış alanlar.

 

Suudi Arabistan'ın 23.5 milyar dolarlık yeni demiryolu hattı olan Riyad Metro, Zaha Hadid tarafından tasarlanan bir istasyona sahip olacak. Onun 109 mil demiryolu Riyad sakinlerinin etrafında nasıl devrim yapacak. 2019 yılına kadar işletmeye başlanacak.

 

Songdo, Güney Kore, 1.500 dönümlük rıhtım alanındaki "akıllı şehir" olarak adlandırılan bir kenttir. 2015 yılında tamamlanan Songdo'nun kapsamlı İnternet erişimi 67.000 sakinine gelecekteki toplumdan bir tat sunuyor.

 

Bu Temmuz ayının başında, Çin ve Nijerya, Lagos-Calabar kıyı demiryolunun inşası için 11 milyar dolarlık bir anlaşma yapmaya karar verdiler. 871 mil uzunluğunda olacak ve 2018'de açılması bekleniyor.

 

Güney-Kuzey Su Transferi Projesi, Yangtze Nehri'nden yaklaşık 45 milyar metreküp suyun ülkenin daha az verimli bölgelerine taşınması için devam eden bir Çin gayretidir. Şimdiye kadar yapılan işlem 79 milyar doları geçti.

 

2016 yılının Temmuz ayında, Norveç, 4.000 feet derinliğinde ve 3.000 feet genişliğinde bir su kütlesi olan Sognefjord'un altındaki tamamen dalgıç bir yüzen tünel üzerinde 25 milyar dolarlık bir harcama yapılması planlandığını açıkladı. Dünyada türünün ilk örneği olacak.

 

7 milyon binanın yıkılması ve yerine depreme dayanıklı yapıların yeniden inşası için kapsamlı bir plan olan 20 yıllık Türkiye Kentsel Yenileme Projesi, 2012 yılında 400 milyar dolarlık bir tahmini maliyetle başladı.

 

Türkiye'ye ilk kez gelecek havayolu şirketlerine ev sahipliği yapacak olan İstanbul Yeni Havalimanı, Türkiye'nin dünyaya açılan vitrini olmaya hazırlanıyor. 2018 yılında hizmete açılması için inşaat çalışmalarının devam eden İstanbul Yeni Havalimanı'nda mayıs ayı içerisinde kargo, yer hizmetleri, ticari alanlar ve havayolu şirketleri ile önemli anlaşmalar imzalandı.

Wing sayesinde kadınlar şiddet karşısında yalnız değil
Bu evler diğerlerinden çok farklı
Samsung popüler modeline beklenen güncellemeyi sundu
Sonraki Haber