Cem Kıvırcık yazdı: Dropshipping yeni bir saadet zinciri mi?

Cem Kıvırcık’la Dijital Gündem köşemizde bu hafta son günlerde teknoloji sektöründe tartışmaların merkezinde yer alan Dropshipping konusunu ele alıyoruz.

Haftada 168 saat var…

Uyku 49 saat… Trafik 10 saat… Ofis 40 saat… Yaşamak için kalan 69 saat…

Hayat başkalarının başarısı içim kiraya verilemeyecek kadar değerli!

Vaadimiz zenginlik değil, finansal özgürlük…

Nasıl?.. Kulağa hoş geliyor değil mi?..

Tüm bunlar Ekim Nazım Kaya’nın yöneticiliğini yaptığı pasifgeliriyigelir.com adlı web sitesinin en üzerinde “Zenginlik değil, özgürlük” başlığının hemen altında yazıyor.

Bu yazıların hemen altında bir bilgisayar, kredi kartı ve bolca doların serpiştirildiği fotoğrafla birlikte Shopify ve Amazon ile “dropshipping” sayesinde gerçekten para kazanılıp kazanılmadığının anlatıldığı bir video var.

Dropshipping…

Aslında önce bu kavramı anlatmak gerekiyor. Dropshipping bir anlamda eticaret komisyonculuğu yapmak gibi bir eylem… Şöyle ki, Amazon’da, ya da Shopify’da bir mağaza açıyorsunuz, açtığınız bu mağazaya yine başka eticaret sitelerinden ürünler buluyorsunuz. Sonra yaptığınız reklam çalışmalarıyla bu ürünleri odaklanmış olduğunuz müşterilerin ilgisine sunuyorsunuz. Gelen siparişleri de satın alım yaptığınız eticaret sitesinden müşterilere yönlendiriyorsunuz. Yani ürünü bile görmeden aracılık yaparak kar elde ediyorsunuz.

Kolay değil mi?...

Bunu yapmayı öğrenmek için maliyeti 570 doları bulan dersleri almanız gerekiyor. Ama hemen kayıt olursanız, 320 dolarlık bir indirimle 250 dolar ödemeniz yeterli… Ha, üç taksitte öderseniz yüzde 20 vade farkını eklemek zorunda kalıyorlar… Yani bir 50 dolar daha çıkıyor cebinizden… Toplamda 300 dolar… Bugünkü kurdan hesaplarsak, yaklaşık 1275 ₺ civarı bir rakam…

Eğitimler, hazır videolar ve haftada bir yapılan canlı soru-cevap oturumları ile Facebook gruplarında yapılıyor.

Web sitesinde birçok mutlu müşterinin başarı öyküleri, şükran mesajları yer alıyor. İşini bırakıp tamamen dropshipping yapanından tutun da paraya para demeyene kadar birçok örnek var. Mesela, 40 günde 6200 dolar kazanan bir zat-ı muhterem gibi…

Ancak, bu güzel rüyanın kâbus olduğunu düşünenler de mevcut…

Pazarlama danışmanı – Growth hacker Haydar Özkömürcü, kendi web sitesi https://hozkomurcu.com ‘da yazdığı makalesinde “Dropshipping eğitimi aldatmacasına kanarak paranızdan olmayın” diyor.

Başlangıçta söylenmeyen gizli birtakım maliyetlerin olduğuna dikkat çeken Özkömürcü, kandırıldığını anlayanlara da bir anlamda “mahalle baskısı” uygulandığını iddia ediyor. Başarısız olmanın neredeyse imkânsız olduğu bu eğitim sonucunda başarısız olanlar kişisel anlamda beceriksiz olarak yaftalamıyorlar grup içinde…

Burada kurulan sistemi Çiftlikbank’a benzeten Haydar Özkömürcü, parayı sistemi kuranın kazandığını başarı oranının sistemdekilerin kendi ağızlarıyla ifade ettikleri üzere yüzde 5 olduğunu belirtiyor.

Her ne kadar bu makalede Ekim Nazım Kaya’nın ismi zikredilmiş olmasa da özellikle yorumlar bölümünde müştekiler kendisinin adını belirtiyorlar.

Kaya, 3 Ekim 2017 tarihinde Medium’da yazmış olduğu “Neden paylaşıyorum?” başlıklı makalesinde kendisinin “alan” değil de “veren” olduğunu insanların da bunu anlamadıklarını belirtiyor. Para kazanmanın ÇOK KOLAY olduğunu büyük harflerle yazan Kaya, - o tarih itibariyle- bir hafta içinde 300 kişinin 150’şer dolar ödeyerek internetten para kazanmayı öğrettiği kursa kayıt olduğunu söyleyerek kendisinin dolandırıcı olmadığını iddia ediyor.

Bu arada bir hafta içinde 45,000 dolar paranın da iyi para olduğunu söylemem gerekiyor.

Dropshipping yeni bir saadet zinciri mi?.. Gerçekten para kazanmak mümkün mü?.. Ortada bir aldatmaca, göz boyama var mı?.. İddialar muhtelif… 

Sevgiyle kalın…

 Cem Kıvırcık – Twitter/Facebook/Instagram: @cemkivircik

State of Decay 2 sonunda ön yüklemeye açıldı!
Penta Teknoloji halka açılıyor
Bu fiyata araba kalmadı: Renault Taliant fiyat listesi
Sonraki Haber