Doktorlardan ilginç bir talep: "Daha fazla organ emojisi gelsin"

Acil tıp doktoru Shuna He’ye göre tıp dünyasının daha fazla emojiye ihtiyacı var. İşte detaylar.

Anatomik kalp ve akciğer emojisinin geliştirilmesine yardımcı olan acil tıp doktoru Shuhan He'ye göre tıp dünyası mevcut emojilerle yetinemiyor. Doktorun düşüncesine göre hasta ve doktor arasındaki etkileşimi artırmak ve iletişimi geliştirmek için daha fazla emojiye ihtiyaç var. 

Son yıllarda tıp ve sağlıkla ilgili olarak işitme cihazları, kemikler ve mikroplar gibi emojiler hayatımıza girdi. Ancak bu kadarı doktorlara yeterli gelmiyor. Geçen hafta doktorlardan ilginç bir talep geldi. Görünüşe göre doktorlar, mide, karaciğer ve bağırsaklar gibi daha fazla organ için emoji istiyor. Serum torbası gibi ekipmanların da gelmesi talep ediliyor. Ayrıca, tıbbi iletişimde emoji kullanımı için bir standart oluşturulmasını bile planlıyorlar.

Doktor hasta iletişimi için daha fazla tıpla alakalı emoji gelmeli


Acil tıp doktoru Shuhan He, "Tıpta, hastalar belirli sözcükleri söylediklerinde, belirli patolojilerle yüksek düzeyde bağıntılı olma eğiliminde olduklarını biliyoruz" diyor. İnsanlar genellikle ezici göğüs ağrısını, örneğin göğsünde bir fil oturuyormuş gibi hissetmek olarak tanımlar. "Ayrıca sürekli olarak insanlara soruyoruz, ağrınız nasıl: keskin, bıçaklama gibi ya da ateş hissi gibi mi? Bunların hepsi sözlü iletişimden ziyade resimli olarak temsil edilebilen emojiler" ifadelerini kullandı.

Doktorun dediğine göre hasta ve doktor arasında iletişim önemli bir parçası da emojiler. Örneğin ağrı skalasını belirlemek için de emojilerden yararlanılıyor. Gülen bir surattan yavaş yavaş ekşiyen surata dönen emoji yaygın olarak kullanılıyor. Bu ölçek başlangıçta çocuklar için geliştirilmiş ancak şimdi yaygın kullanımda. Acil tıp doktoruna göre emojiler en çok farkllı kültürlerde iletişim kurmaya yarıyor. Dilin yeterli gelmediği yerde hasta derdini emoji ile ifade edebiliyor. 

Getir, kullanıcılarını sevindirecek hizmeti sunmaya başladı
Türk Telekom aboneleri çok memnun!
YouTube'dan önemli güncelleme, tasarım değişti
Sonraki Haber