CNNTurk, MIT Technology Review'i Milli İstihbarat Teşkilatı yaptı!

CNNTurk yaptığı haberle sosyal medyada günün konusu oldu.

Yaptığı sansasyonel ve taraflı haberleri ile gündemden düşmeyen CNNTurk, yine büyük bir hataya imza attı.

Bugün yayınladığı "MIT'İN YENİLİKÇİLERİ" haberinde MIT Technology Review'in bilimsel araştırma konularını Milli İstihbarat Teşkilatımızın yürüttüğü bir çalışma olarak gösterdi. Yapılan bu hata Sosyal medyada günün konusu oldu.

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nün (MIT) bağımsız yayını MIT Technology Review dergisinin, yılın en iyi teknolojik uzmanları listesinde yer alan 10 Türk girişimciden 3'ünün ismini vererek yaptığı habere konu olan enstitünün kısaltmasının MIT olması nedeniyle söz konusu kurumu Milli İstihbarat Teşkilatı sanan haberde CNN Türk teşkilatın logosunu kullandı.

MIT Technology Review Innovators Under 35 günümüzün temel problemlerini çözen ve dünyayı değiştiren genç teknoloji uzmanlarının yıllık listesidir.

MIT Technology Review Innovators Under 35 yarışmasında dereceye girenler,

 SEDAT NİZAMOĞLU – 32

PROJE:Nanokristal tabanlı LED aygıtları, verimli ve yüksek kaliteli ışık üretimi sunmaktadır.Özyeğin ÜniversitesiArgonne Ulusal Laboratuvarı (ABD) kıdemli bilim adamı ve MIT Technology Review Innovators Under 35 (MIT Teknoloji İncelemesi 35 Yaş Altı Mucitler) Yarışması Türkiye jüri üyesi olan Ali Demir’e göre genç nanoteknolog, sağlam bir eğitime sahiptir ve “LED alanında devrim yaratabilecek kilit öneme sahip keşifler gerçekleştirmiştir.”

TOLGA KURT – 35

PROJE:Şirketlere yönelik karar destek hizmeti sunan bir yazılım platformu geliştirmiştir. 

PlusOneMinusOneYazılım Mühendisi ve MIT Technology Review Innovators Under 35 Yarışması Türkiye jüri üyesi olan Çağan Şentürk’e göre bu genç mühendis “endüstride bulunan geniş sorun yelpazesine karşı yenilikçi bir teknoloji çözümü” ortaya koymaktadır. Uzman ayrıca şunu ifade etmektedir “büyük veri kümelerini incelemek bir zorluktur ve doğru şekilde yapıldığında kullanıcılara çok büyük avantajlar sunacaktır”.

UMUT GÜRKAN – 32

PROJE:Biyoçip ile orak hücreli anemi hastalığının takibi ve kontrolü.

Case Western Reserve ÜniversitesiMassachusetts Hastanesi Biyomedikal Mühendisliği (ABD) ve Harvard Üniversitesi Profesörü, MITTechnologyReviewInnovators Under 35 (MIT Teknoloji Dergisi 35 Yaş Altı Mucitler) Yarışması jüri üyesi Profesör Mehmet Toner, orak hücre anemisinin tanısı için Gürkan tarafından geliştirilen Biyoçip’in “yaratıcı bir vizyon” ortaya koyduğunu ve “özellikle dünya sağlık uygulamalarında hayati öneme sahip” olduğunu ifade etmektedir.

Fakir'in Alman Teknolojisi Yeni Pazarlara Uzanıyor
Anket: Apple iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ı beğendiniz mi?
Nintendo Switch kullanıcılarına müjde, iki yeni oyun daha geliyor
Sonraki Haber