Çipli kimlik kartları tehlikeli mi?

3 yıl içinde çipli Elektronik Kimlik Kartına geçiliyor.

TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü'nün ürettiği Elektronik Kimlik Kartı sayesinde, sağlıktan sosyal güvenliğe kadar her türlü kimlik bilgileri tek bir kartta taşınabilecekti.

7 Ekim 2008'de yapılan CEBİT Bilişim Fuarı'nda, TÜBİTAK standında tanıtılan Elektronik Kimlik Kartı ile öncelikli olarak sahteciliğin önüne geçilmesi hedefleniyordu. Proje yöneticisi Meral Çelik Yücel, "Kartlar hem görsel olarak güvenlik bilgileri içeriyor hem de elektronik olarak sertifikalar içeriyor. Görsel olarak birtakım özel yöntemler kullanıyoruz. Bu yöntemlerin taklit edilmesi mümkün değil" demişti.

Birkaç ay önce uzaya fırlatılan Türk uydusu ve hemen ardından yapılan bu çipli nüfus cüzdanı çalışması kafaları karıştırdı. Acaba nüfus cüzdanımıza takılan bu çipler ile takip mi edileceğiz? Devlet yerimizi tespit edebilecek mi?
Diyeceksiniz ki, güzel olur, suçlular kolay yakalanır. Bu konu o kadar basit değil. Devletin her kademesi o kadar güvenli değil. Ya bu bilgiler 2. ellere ulaşırsa!
Mesela bizi çiplerden takip eden bu uyduyu CIA ve MOSSAD gibi yabancı istihbaratı kullanabilir mi?

Çipli kimlik üzerine bir video

Kansere çipli tedavi
Twitter, Facebook, Google+ analiz
Steam, bu bilgisayarları artık desteklemeyecek
Sonraki Haber