Çin, "6G" teknolojisini kullanarak veri akışı rekoru kırdı!

Çin, "6G" teknolojisini kullanarak veri akışı rekoru kırarak 5G'nin ötesine geçiyor!

5G hala dünya çapında yayılma sürecindeyken, South China Morning Post'un bir raporuna göre Çin, bir sonraki kablosuz bağlantı standardı olan 6G üzerinde çalışmaya başladı. Rapor, ülkedeki araştırmacıların bir saniyede 3.300 fitten 1 terabaytlık veri yayınladığını, Çarşamba günü Tsinghua Üniversitesi Havacılık ve Uzay Mühendisliği Okulu'ndan Profesör Zhang Chao liderliğindeki bir ekip tarafından rekor kıran bir başarı olduğunu belirtiyor.

Çin, "6G" teknolojisini kullanarak veri akışı rekoru kırdı!

Çin, "6G" teknolojisini kullanarak veri akışı rekoru kırarak 5G'nin ötesine geçmeyi başardı. Araştırmacılar bu rekoru, girdap milimetre dalgaları olarak bilinen çok yüksek frekanslı radyo dalgalarını kullanarak elde ettiler. Sözde 6G teknolojisi, silah ve savunma sistemlerinde iyileştirmeler için kullanılabilir. Test, hipersonik silahların (ses hızının beş katı veya daha hızlı hareket edenlerin) hedefleri tespit etmek ve iletişim için 6G'yi kullanabileceğini kanıtlıyor.

Çin, 6G araştırmasında dünyaya liderlik ettiğini söylüyor

Pekin Kış Olimpiyatları için kullanılan bileşikte deneysel bir kablosuz sistem kuruldu ve aynı anda 10.000'den fazla yüksek tanımlı canlı yayını aktarabiliyor. Pekin'deki Tsinghua Üniversitesi'ndeki havacılık mühendisliği okulundan Profesör Zhang Chao, girdap milimetre dalgalarının son 100 yılda radyo iletişiminde kullanılan hiçbir şeye benzemediğini söyledi.

Profesör, bu sinyallerin "kablosuz iletim için yeni bir boyut" eklediğini ve Çin'in "6G için potansiyel anahtar teknolojiler üzerine araştırmalarda dünyaya öncülük ettiği" anlamına geldiğini de sözlerine ekledi.

Mevcut teknoloji, bilgiyi temsil etmek için yukarı ve aşağı hareket eden iki boyutlu elektromanyetik dalgalar kullanır. Girdap milimetre dalgaları, bir kasırganın dönme hareketiyle karşılaştırılan üç boyuta sahip olduğunu da belirtelim.

Çin, dünyadaki 6G patentlerinin yüzde 40'ına sahip

Rapor, 6G'nin ticari lansmanının Çin'de 2030 yılına kadar başlayabileceğini, ancak ordunun bunu daha erken kullanabilmesine rağmen, performansın onlar için maliyetten daha önemli olduğunu söylüyor. Tianjin'deki başka bir araştırma ekibi Ocak ayında, 6G ve Çin'in hipersonik silah programı için kullanılabilecek başka bir potansiyel teknoloji olan bir terahertz vericisi oluşturduğunu söyledi.

ABD bu durum ile savaşmaya çalışıyor ve geçen Nisan ayında Japonya ile 6G teknolojisi üzerinde çalışmak için 4,5 milyar dolarlık bir ortaklık duyurdu. Ancak Nikkei ve Tokyo merkezli araştırmacı Cyber ​​Creative Institute tarafından geçen Eylül ayında yapılan bir araştırma, Çin'in dünyadaki 5G patentlerinin %40'ından fazlasına sahip olduğunu tespit etti. Onu %35 ile ABD takip ediyor, onu Japonya (%10), Avrupa (%9) ve Güney Kore (%4) takip ediyor.

Sonraki 5G destekli OnePlus telefonu önümüzdeki hafta tanıtılıyor! İşte tasarımı ve özellikleri!
BMW M Motorsport markalı amiral gemisi telefonlar bu ay geliyor! İşte tasarımı!
iPhone 17 Pro'nun beklenen özellikleri ortaya çıktı
Sonraki Haber