Bu uygulama ile gereksiz masraflardan kurtulacaksınız! İşte Moneye

Gereksiz harcamalardan sıkıldıysanız size güzel bir haberimiz var. Moneye isimli mobil uygulama ile harcamalarınızı tamamen kontrol altına almanız mümkün. Nasıl mı? İşte bu sorunun yanıtı.

Günümüzde insanların en çok yakındıkları konulardan birisi de gereksiz harcamalardan bir türlü kurtulamıyor oluşları. Genel olarak hesapsız gidildiği için ay sonuna doğru bazı sıkıntılar ortaya çıkabiliyor. Bu sıkıntılardan kurtulmak ise tahmininizden çok daha basit.

Sadece uygulama mağazasından telefonunuza indireceğiniz Moneye isimli uygulama ile tüm bütçenizi kontrol altına almanız mümkün. 

Peki bu Moneye isimli uygulama tam olarak ne? Kurucusu kim? Hangi ülkenin topraklarından çıktı? Bu soruların cevabı ise Moneye'ye hayat veren Özlem Denizmen ile yaptığımız röportajda gizli. Bu arada röportaja geçmeden önce uygulamayı Google Play ve App Store üzerinden indirebileceğinizi de hatırlatalım.

Bu uygulama ile gereksiz masraflardan kurtulacaksınız! İşte Moneye

Merhabalar. Öncelikle sizi kısaca bir tanıyabilir miyiz Özlem Hanım? Malum şu aralar popüler bir uygulamanın kurucususunuz.

Meraklı bir hayat öğrencisiyim. Kendimi son 10+ senedir insanların finansal bilinçlenmesine adayan girişimciyim. Sürekli proje, dernek ve şirket kuruyorum. Endüstri işletmeciliği okudum, finans masterı yaptım. 2009 yılında bir gün The Economist dergisinin kapağında Afgan bir kızın kendisinden yaşça büyük bir adamla evlendirildiğini gördüm ve bu beni çok etkiledi. Bu fotoğraf artık konfor alanımdan çıkıp toplum için bir şeyler yapmam gerektiğini gösterdi. Bilgim, deneyimim finans alanındaydı. Türkiye’de finansal okuryazarlık hareketi başlatmak istediğime karar verdim. 

2010 yılında Para Durumu Platformu’nu başlattım. Ülkemizde bireysel para yönetimi bilinci oluşturacak, kadınların, ailelerin ve gençlerin ekonomik anlamda güçlenmelerini destekleyecek uzun soluklu toplumsal projeler üretip seminerler verirken, baktım bu çok bana bağımlı ve sürdürülebilir değil.

Akabinde içinde Prof. Özgür Demirtaş’ın da bulunduğu güçlü bir ekip ile Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği’ni kurduk. Tüm bu çalışmalarla, Dünya Ekonomik Forumu tarafından ‘Genç Küresel Lider’ seçildim ve birçok uluslararası kuruluşun temsilcisi oldum. 

Geçtiğimiz yıl ağustos ayında da harika ekibimle beraber Moneye mobil uygulamamızı kullanıcılara sunduk.  

Moneye son dönemde mobil platformlardaki dikkat çeken uygulamalardan biri. Peki bu uygulamanın amacını ve insan hayatına neye yönelik bir katkı sağlayacağını kurucusunun ağzından öğrenebilir miyiz?    

Moneye son dönemin en popüler alanlarından biri. Bildiğimiz Siri’nin parası gibi düşünebiliriz. Moneye kullanıcılarına akıllı harcama, birikim yapma konularında yardımcı olan, onlara yepyeni sağlıklı finansal alışkanlıklar kazandıran hibrit (bot + insan) yapıda bir Kişisel Finans İyilik Hali (Personal Financial Wellbeing – PFW) uygulaması. Kullanıcısının hep yanında olan, ona hedefini hatırlatan ve hedefi için gereksiz harcamalardan, yani zaaflardan tasarruf ettiren bir yol arkadaşı. Benzerlerinden farklı olarak; Moneye kullanıcılarına psikografik, demografik ve finansal açıdan kişiselleştirilmiş, bilinçlendirici ve oyunlaştırılmış bir sohbet deneyimi sunuyor.   

Bu uygulama için size ilham kaynağı olan şey neydi? 

20 sene önce Massachusetts Institute of Technology (MIT)’den mezun olurken kendime bir söz vermiştim ‘’Bir gün bir teknoloji şirketi kuracağım’’ diye.

8 sene önce Dünya Ekonomik Forumu tarafından Genç Küresel Lider seçildiğimde ise, ‘Herkesin erişebileceği ve insanların para ile olan ilişkisini değiştirecek bir ürüne ihtiyaç var ve bu ürün fintech alanında olmalı’ kararı aldım. 

Bu ürünün hayatında finansal değişim sağlamak isteyen herkesi hedeflemesi gerektiğine inandım… Konunun dünyada önde gelen uzmanları ile tartıştım, yazdım, çizdim ve şu anda Silikon Vadisi’nde dahi yeni yeni atakta olan bir alan seçtim ve tasarruf davranışına odaklanmaya karar verdim. 

Şu sıralar kripto paralar hayli popüler olmuş durumda. Yeni bir güncelleme ile Moneye’e kripto paralarla ilgili bir bölüm de getirmeyi planlıyor musunuz?

Kesinlikle evet. 

Uygulamanın geri dönüşlerine baktığımızda kullanıcıların bazı talepleri bulunuyor. Ödenen borçların kendiliğinden sistemden silinmesi ya da taksit halinde yapılan borçların diğer aylara otomatik olarak yansıtılması gibi. Bu tarz dönüşleri dikkate alıyor musunuz? 

Elbette. Biz kullanıcılarımızla birlikte gelişen bir uygulamayız. Her gün onlarla birebir görüşüyoruz ve düzenli olarak haftalık buluşmalar düzenleyerek onların geri bildirimlerini alıyoruz. 

Önümüzdeki süreçte Moneye ile ilgili planlarınız neler? Yani küresel çapta bir uygulama olmak için adımlar atmayı düşünüyor musunuz?

Türkiye’de kitlesel finansal okuryazarlık hareketini başlatırken Beyaz Saray Girişimcilik Zirvesi’ne davet aldım. Zirve sonunda, ‘Global bir uygulama yaratıp faydasını en az 500 milyon kişilik bir coğrafyaya yaymalıyım’ diye hayal kurdum. Yapılacak çok iş var, önce ülkemiz… 

Moneye odağında başka bir gelişim planınız mevcut mu? Paralel bir uygulama ya da web sitesi tarzı?

Moneye sadece mobil olarak kurgulanmış bir uygulama. Cep telefonunuz nerede ise Moneye de 7/24 sizinle.

Son olarak size Moneye’nin hali hazırda sahip olduğu kullanıcı sayısını da soralım?

Kayıtlı kullanıcı sayımız 50 binden fazla. Sene sonuna kadar en az 1 milyon kişilik bir aile olmayı hedefliyoruz.

Şimdiye kadar Moneye mobil cihazlar üzerinden kaç kişinin hayatına dokunmayı başardı?

Moneye, onu düzenli kullanan herkesin hayatını değiştiriyor. Bazıları küçük, bazıları büyük dokunuşlar, borç kapatmak, düğün yapmak gibi hedefe ulaşanlar... Moneye’nin paylaştığı kişiselleştirilmiş bilgi, beceri ve motivasyon mesajlarıyla bütünleşenler kendilerinde büyük bir değişim gördüklerini ifade ediyorlar. Kullanıcılarımız başkalarına ilham olmak, güç vermek için bizimle başarı hikayelerini paylaşıyorlar ve bu bizi çok mutlu ediyor.

Cumhurbaşkanlığı açıkladı! Yerli Google, Apple ve Facebook geliyor!
Oturduğunuz yerden para kazanmak hiç bu kadar kolay olmamıştı!
Microsoft Teams için harika özellik: Toplantılarda istediğiniz dili konuşabileceksiniz
Sonraki Haber